CulturaNotícies

Bona valoració del Fem Dansa que s’ha celebrat per primera vegada a Lloret

Prop de 250 persones han participat aquest cap de setmana passat a Lloret a la primera edició del festival Fem Dansa que s’ha celebrat els dies 10 i 11 de desembre amb tallers de dansa a càrrec de les lloretenques, Cristina Catalán i Carolina Villegas i amb els espectacles ’30 elefants sota un paraigua’ de la companyia La Petita Malumaluga, ‘Conseqüències’ de la companyia Moveo i ‘Marúnica’ de la companyia Roberto G.Alonso.

El regidor del Teatre de Lloret, Albert Robert, ha destacat que “en aquesta primera edició hem volgut acostar la dansa als més petits, per això la majoria dels espectacles eren propostes familiars de companyies professionals, i, per altra banda, amb els tallers de dansa, que van exhaurir localitats, s’ha volgut apostar per la dansa més participativa sense intenció professional”.

Robert diu que per ser la primera edició les xifres són molt positives. Per aquest motiu, Robert avança que “ja estem treballant en alguna proposta amb la que, si tot va bé, podrem mostrar la dansa de manera més assídua i en un cicle més ambiciós a Lloret”.

Fem Dansa és una iniciativa que va néixer el 2016, liderada per l’APdC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya) amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Un projecte que porta 6 anys creant un circuit de municipis compromesos a programar dansa i activitats formatives relacionades. L’objectiu és crear un escenari a Catalunya amb oportunitats per a la recerca, la creació i la producció de dansa, així com la seva difusió, visibilitat i socialització. D’una banda, vol atansar el creador a la comunitat local (fer vida al municipi) i, de l’altra, permetre que la ciutadania s’atansi a la dansa com a disciplina artística.

Els municipis que han participat aquest any al Fem Dansa són: Argentona, Cambrils, Celrà, La Garriga i Lloret.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button