La GentNotícies

Bona actuació del Bombers de Lloret al XVIII Concurs d’Excarceració i Rescat

La XVIII edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit ha comptat amb 37 equips participants de parcs de tot el territori dels Bombers de la Generalitat i amb la participació d’un equip dels Bombers de Valladolid que ho farà com a convidat. Després de la bona acollida en l’edició anterior, la trobada d’aquest any ha mantingut les dues modalitats de participació: El Repte i La Línia Classificatòria. 

Les instal·lacions de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya han sigut l’escenari, un any més, d’una nova edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit. El certamen, que va durar des del dilluns 17 d’abril fins divendres 21 d’abril.

Les dues modalitats El Repte i La Línia Classificatòria:

Cada equip ha participat amb una única modalitat i ha fet una única maniobra. L’equip de Lloret de Mar ha participat en la modalitat de El Repte, fent una bona actuació i treient a les dues víctimes (fictícies) dins de temps i van tornar a Lloret molt contents amb l’actuació. 

Recupera tota la jornada del XVIII Concurs de Rescat amb aquest video: 


El repte: l’equip es trobava amb un escenari d’accident sense informació prèvia, tal i com passaria en un cas real, havia de rescatar un nombre indeterminat de víctimes, amb diferents nivells de gravetat que, a més, podien canviar durant la maniobra: podien estar estables, inestables o en risc vital imminent. Les víctimes també podien estar patint diferents nivells d’atrapament, tant físic com mecànic. La persona responsable d’assessors avisava al comandament de l’equip quan es donava la maniobra per finalitzada. L’equip havia d’estar format per sis membres tot i que era possible participar-hi sent-ne cinc.

La línia classificatòria: s’havia de realitzar una maniobra estàndard, on s’havia de rescatar una única víctima estable, o sigui que no presenta risc vital imminent, en un temps màxim de vint minuts. Els equips participants havien d’estar formats obligatòriament per un total sis membres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button