CulturaNotícies

J.A. Bayona serà diumenge al cine de Blanes per protagonitzar un col·loqui sobre el seu aclamat film ‘La Sociedad de la Nieve’

Serà després de la projecció de les 18 h als OCINE Blanes, que estan esgotant ràpidament les entrades per l’expectació creada

El director de cinema que acapara indiscutiblement l’actual panorama cinematogràfic nacional, estatal i internacional, Juan Antonio Bayona, serà diumenge vinent a Blanes (21 de gener). Hi serà per encapçalar un col·loqui posterior a la projecció de la sensació fílmica del moment: ‘La Sociedad de la Nieve’, després del passi de les sis de la tarda als OCINE Blanes, organitzat amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.

Nominació als Oscar

Des que ahir al migdia va començar a córrer la notícia, les entrades per assistir a la projecció es van començar a vendre ràpidament a causa de la lògica expectació creada. I no és tan sols que estigui nominada a 13 premis Goya, sinó perquè ha aconseguit entrar a la privilegiada llista dels nominats als Oscar 2024 com a ‘Millor Pel·lícula Internacional’.

Això, a banda de ser entre les finalistes a les categories de ‘Millor Música Original’, ‘Millor Maquillatge i Perruqueria’, i ‘Millors Efectes Especials’. Tot just ahir també es va saber que s’ha nominat pels prestigiosos Premis Bafta a la categoria de ‘Millor Pel·lícula de parla no Anglesa’. El film va rebre recentment una nominació al Globus d’Or com a ‘Millor Pel·lícula’ en la mateixa categoria, tot i que finalment no va poder aixecar el guardó.

Un aclamat director de pel·lícules aclamades pel públic i la crítica

Juan Antonio Bayona ha dirigit obres mestres del cinema espanyol aclamades pel públic i la crítica –una fita que no sempre s’aconsegueix- com ‘El orfanato’ (2007), ‘Lo imposible’ (2012) o ‘Un monstruo viene a verme’ (2016). El director català és conegut i reconegut al panorama cinematogràfic internacional, i també compta al seu currículum haver dirigit la continuació del gran èxit que va ser ‘Jurassic Parc’, amb ‘Jurassic World: El regne caigut’, triat directament ni més ni menys que per Steven Spielberg.

Ara, el seu darrer èxit segueix acumulant guardons i reconeixements d’ençà que va clausurar la 80a Mostra Internacional de Cinema de Venècia el passat mes de setembre. ‘La Societat de la neu’ també deu el seu guió a Bayona, que es basa en el llibre homònim de Pablo Vierci. Relata l’accident del Vol 571 de la Força Aèria Uruguaiana a la serralada dels Andes l’any 1972.

Bayona presenta l’impactant esdeveniment real a la gran pantalla amb un relat que per primera vegada explica la història de ‘tota la societat de la neu’. És a dir, no només dels supervivents de l’accident aeri. També inclou els qui van deixar la vida als Andes. Dels 45 passatgers, van sobreviure’n 29 a l’accident, entre els quals hi havia 19 alumnes del col·legi privat Stella Maris, de l’equip de rugbi Old Christians Club. Van resistir 72 dies a 30 graus sota zero sense roba d’abrigar ni aliment.

Una de les raons que ha impulsat l’organització del col·loqui al municipi on comença la Costa Brava és per l’estreta relació que Juan Antonio Bayona i la seva família tenen a Blanes. De fet, possiblement va ser el seu pare qui va inculcar-li la seva estimació pel cinema, ja que Juan Antonio Bayona pare era il·lustrador de les marquesines dels cinemes, aquelles obres pictòriques de gran format que reproduïen els cartells de les pel·lícules que s’hi projectaven.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button