NotíciesTurisme

Avui donem la benvinguda a la tardor. Com ha anat la temporada d’estiu a Lloret?

Una enorme incertesa corria per l’ambient als carrers i llars de Lloret, allà pel març d’aquest any, abans de donar el tret de sortida amb la campanya de Setmana Santa, i després de dues temporades ruïnoses.  Avui divendres 23 de setembre a les 03:04h, hem dit adéu a l’estiu 2022 i amb ell també acomiadem aquesta temporada estiuenca i donem la benvinguda a la tardor, on a l’hostaleria encara tenen bona previsió de reserves. Després de 93 dies i 16 hores d´estiu, us convidem a fer balanç entorn de l’activitat turística, a partir de les dades que s’han donat a conèixer en els darrers dies.

L’oci nocturn i la restauració facturen un 10% més a l’interior i un 20% més a la costa que l’estiu del 2019

Els locals de restauració com d’oci nocturn tanquen l’estiu amb un increment de facturació respecte del 2019, d’aproximadament d’un 20% en zones de costa i d’un 10% en zones d’interior. 

L’ampliació horària i la reactivació del turisme han afavorit la demanda després de dos anys de fortes restriccions, que han portat el sector a tancar globalment “un millor estiu que el del 2019”. 

Les associacions ha explicat que “les previsions eren bones, però els resultats han millorat les expectatives, atès que la gent tenia moltes ganes de gaudir de les seves vacances”.

Malgrat aquest aspecte favorable, han remarcat que “molts empresaris s’han queixat de l’augment dels costos especialment del de l’energia, de determinades matèries primeres i del gel, així com de la manca de personal qualificat”.

Els apartaments turístics tanquen un estiu “extraordinari” i igualen els nivells d’ocupació prepandèmia

Els apartaments turístics tanquen una temporada d’estiu “extraordinària”. Així ho ha qualificat la patronal Federatur, que ha detallat que l’ocupació mitjana ha estat del 80% al juliol i del 90% a l’agost, de manera que ha igualat els registres del 2019, abans de la pandèmia. De fet, la patronal assegura que en algun cas els nivells d’abans de la covid s’han, fins i tot, superat. 

Federatur diu que les estades han estat més llargues, el client de l’Estat s’ha “fidelitzat” i s’ha recuperat el mercat estranger. 

Per demarcacions, Barcelona ha tancat el juliol amb un 89% d’ocupació i l’agost amb un 92%; Girona amb un 80 al juliol i un 93% a l’agost; i la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre amb un 73% al juliol i un 84% a l’agost.

Els càmpings tanquen l’estiu amb ocupacions de fins al 90% i recuperen els clients estrangers

Els càmpings gironins tanquen l’estiu amb ocupacions de fins al 90%. L’associació de càmpings de la demarcació la qualifica de “bona temporada turística” després de dos anys “difícils” per la pandèmia i constata que s’ha recuperat el client estranger. 

“S’ha recuperat la confiança dels clients internacionals. Ens han visitat de nou els alemanys, els belgues, els holandesos, els francesos, només han fallat els anglesos”, explica el seu president, Miquel Gotanegra. 

El sector, a més, ha aconseguit “fidelitzar” els turistes d’arreu de Catalunya, que continuen a l’alça.

En xifres globals, les ocupacions han assolit de mitjana percentatges semblants l’any 2018 i 2019, abans de la pandèmia. El mes de juliol s’han situat entre el 70 i el 75% i a l’agost entre el 85 i el 95%.

“La temporada baixa també té un pes molt important per al sector i es preveu que aquest any sigui bona, sempre que la climatologia sigui favorable”, remarca Gotanegra.

L’associació compta amb 73 associats –més del 80% dels càmpings de la demarcació- i ofereix unes 120.000 places d’allotjament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button