ActivitatsNotícies

Arriben a Lloret: Fórmula Abierta, Ptazeta, Azucarillo Kings, Juacko, Choriza May, Alex Guirado i Jèssica Pulla amb la III Pride Costa Brava

Lloret de Mar va presentar ahir dimecres a la terrassa del Museu del Mar, la cartellera artística de la tercera edició del Pride Costa Brava: L’Abanico’s Weekend que tindrà lloc del 31 de maig al 2 de juny i esta co-organitzat per l’Ajuntament de Lloret de Mar i PLURALS, Associació LGBTIQ+ de Lloret de Mar.

“Lloret de Mar és, des de la dècada de 1960, un dels destins turístics pioners en oci LGTBIQ+. Volem continuar aquesta tendència de ciutat oberta, plural i respectuosa amb el col·lectiu. És per aquesta raó que continuem apostant  per la Pride Costa Brava amb l’objectiu de convertir-la en un referent”, ha declarat Adrià Lamelas, Alcalde de Lloret de Mar.

Amb un programa més complet, té com objectiu celebrar els drets de les persones del col.lectiu LGTBIQ+, l’Abanicos Weekend d’enguany incorpora com a novetat una festa de la diversitat familiar i una Gala Drag amb el nom de MissTravesti Costa Brava.

Programa: Divendres 31 de maig

El divendres 31 de maig serà la primera nit de concerts. Les actuacions es faran a l’escenari Areny (carrer de l’Areny, 18), a partir de les 21h. Una de les bandes de la primera nit seran els Azucarillo Kings, que tornen als escenaris després de 25 anys, amb una actuació amb versions i fusió de rumba catalana i música disco. També actuarà Alex Guirado, amb peces d’estil electropop, flamenc pop i coplaqueer. L’artista barreja folklore i temes moderns, que van de Maria de la O i Rocío Jurado a Fangoria o KU Minerva, entre altres. Al mateix escenari, actuarà l’artista local Diana, que oferirà el seu tradicional Bingo Show. La festa conclourà amb el grup de versions Verbena’m, a la Discoteca Gotham.

Programa: Dissabte 1 de Juny

L’endemà, dissabte 1 de juny, la festa es traslladarà a la plaça Germinal Ros, al davant del Teatre, a partir de les 22h. La nit estarà amenitzada per l’artista drag local Joanne, una autèntica mestre de cerimònies que farà de perfecta amfitriona de la Pride Costa Brava. A l’escenari Teatre actuarà el grup de música pop Fórmula Abierta, amb exconcursants d’Operación Triunfo com Geno Machado, Verónica Romero i Enrique Anaut, que celebren els seus 20 anys als escenaris. La segona jornada comptarà també amb la dragqueen valenciana Choriza May. Adrián Martín, la persona que hi ha al darrere, és un artista polifacètic amb un directe que combina cançons pròpies amb versions de diferents èpoques. Ptazeta, jove cantant de Las Palmas de Gran Canaria, defensora de la visibilitat lèsbica, amb lletres queer en les seves obres, que l’any 2011 va col·laborar amb el productor Bizarrap, encapçala el cartell i les actuacions d’aquesta edició. A més, hi haurà la presència de Juacko DJ, considerat un dels millors productors del moment, amb sessions que barrejaran reggaeton i electrònica.

Les festes post-party es realitzarán a la sala Gotham, amb una festa centrada en la década de 1990 encapçalada per Alex Guirado, i a la Discoteca Hollywood amb una festa Madmoiselle amb l’amfitriona Joanne i contará amb DJ Tarada, activista LGTBIQ+.

Programa: Diumenge 2 de juny

El tercer dia de l’Abanico’s Weekend tindrà lloc a l’escenari Velamar, al passeig de Sa Caleta, 12. A les 11h, se celebrará la Festa de la Diversitat Familiar, amb el grup d’animació infantil Els Atrapasomnis. El conjunt, recentment ha guanyat el premi Enderrock 2023 al Millor disc per a públic familiar. Més tard, a les 20h, serà el torn de la gala drag, Miss Travesti Costa Brava, amb Jèssica Pulla com a conductora. La dragqueen catalana es defineix com “la nova Marta Ferrusola amb les cames de Laura Borràs”.

“Hem volgut incrementar el component intergeneracional de l’Abanicos Weekend i oferir propostes culturals per a totes les edats, d’aquí que ens apropem als joves amb una figura de l’escena musical tan rellevant com Ptazeta, a un públic més adult amb els Azucarillo Kings o Fórmula Abierta, i Els Atrapasomnis, que faran gaudir al públic infantil”, ha declarat Ivan Soriano, President de PLURALS, Associació LGTBIQ+.

Un cap de setmana ple de música, actuacions, i esdeveniments per a tots els públics, amb la única intenció de reivindicar i celebrar el dret de totes les persones a ser qui vulguin ser.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button