ColumnesDani CanalsNotícies

AMB LL, DE LLEIG. AMB R, DE RADAR.

Obvietats, per començar:

 1. 2020 i 2021 han estat devastadors per l’economia familiar d’un percentatge altíssim de lloretencs.
 2. En un tram de 700m, amb quatre semàfors i que passa per davant d’una comissaria de policia, hi ha un “greu” problema de sinistralitat.

Per resoldre l’obvietat 1 l’ajuntament ha mobilitzat recursos, ha fet un esforç de reassignació de pressupost per salvar famílies i persones i hi ha hagut unanimitat de tots els grups per donar suport a aquestes mesures. Em temo que ha estat una actuació encertada.

Per resoldre l’obvietat 2 l’ajuntament ha mobilitzat la solució simple, senzilla, fàcil: la despesa (ai no!, la inversió!) en el garrot invisible, aka “el recaptador”.

Un radar.
El radar.

Costa de creure (“les dades ens donaran la raó…!”) que precisament en aquest tram hi hagi tal volum de sinistres que justifiquin que passar a 60 km/h representi 300,00€ de sanció i 2 punts.

Costa de creure que no se sàpiga que hi ha uns “quants” sinistres més just passat per sota del pont, a l’encreuament cap a la carretera de Vidreres. On no s’hi ha fet res. (S’hi farà?).

Costa de creure que algú hagi triat com a moment escaient per instal·lar un recaptador, el bell mig de la pandèmia (juny’21) amb data de finalització, encara ara, incerta.

El que no costa gaire de creure és la cura per escollir el lloc on instal·lar-lo: just abans d’un semàfor que, com tots els semàfors, també es posa verd i també convida a prémer l’accelerador per sobre dels “temeraris” 40 km/h.
Caixa segura.
Els damnificats pel Robin Hood invers som uns quants. I al ritme que anem, serem legió.
No hi havia més solucions que castigar en excés la butxaca i la bossa de punts dels conductors? Segur?

No sé si les dades donaran o trauran raons.

Si les donen, m’afanyaré a rectificar públicament.
Si no les donen, potser caldrà que algú altre rectifiqui.

Un radar lleig, en un moment lleig.

Amb LL, de Lloret.

27 Comentaris

 1. Ben d’acord amb el que dius. Fa uns temps, en un poble de l’Empordà, van decidir passar dels semàfors que es posaven vermells si excedies dels 50 km /h a posar, directament, una formosa multa de 100 euros (parlo de fa 3/4 anys)… i això va ser una decisió municipal, òbviament. I la multa es disparava a qualsevol hora del dia o de la nit… o de la matinada!!! Si travessaves aquell poble a les 6 del matí a 62 km/h et clavaven 100 euros de multa, encara que els carrers estiguessin ben vuits, sense cap vehicle a la vista i sense cap perill d’atropellament per cap banda…afany recaptatori, potser? Conclusió? No he tornat a passar per aquest municipi mai més i no penso passar-hi tampoc. No em prendré ni un cafè en aquest poble. Ja s’ho trobaran. Espero que a Lloret no siguem tan rucs.

 2. També podem parlar del semàfor/trampa de l’avinguda Vila de Blanes , davant del camping Santa Elena.Ha fet perdre euros i punts de 4 en 4 pel fet de estar mal instal.lat i senyalitzat.Això si ,tot en nom de la nostre seguretat…..

  1. Exacte! Aquest es encara pitjor. Un semàfor de vianants que no controla cap cruïlla. El color ambar no dura ni un pensament i t obliga a fotre frenada amb el perill que comporta. 200€ de multa i 3 punts com si et saltessis el semafor de c/sant pere amb av vidreres. Vamos lo mismo! Ah per cert quan collons pensen adaptar el temps d espera del semafor Av mistral amb Av vila de Tossa? ..

 3. Al meu fill, tres multes seguides en tres dies consecutius quan va a estudiar a Barcelona. Dues a les 7 de la matinada, a l’anar, i una a les tres de la tarda quan tornava. 900 Euros per un estudiant que no té ingressos i es lleva cada dia a quarts de 5 del matí per anar a estudiar.

  A la molt temerària velocitat de 61 Kms /h. en una vía interurbana de facto, amb quatre carrils i voreres amb tanques i una afluència de peatons de les mes baixes de Lloret.

  L’afany recaptatori, que no de seguretat -en absolut-, és tan evident com immoral.

  Dulsat and Co. si teniu problemes de pressupost a l’ajuntament, que els teniu i molt greus, el que pertoca és retallar despesa com estem fent la resta de ciutadans, no posar la mà a la butxaca del contribuent de forma tan descarada.

  El problema d’exigir l’estricte compliment de la llei, és que no podreu invocar flexibilitat -ni comprensió- quan el patiu vosaltres. I el patireu.

 4. L’Ajuntament de Lloret s’ha apuntat també a la nissaga dels bandolers !!! Atracament a tits els camins “per la nostra seguretat” (moralisme) …
  A veure si amb aquestes mesures repressores recullen mes diners però menys vots a les properes eleccions …

 5. Jo demano aquests radars en la carretera c63 de Lloret a Vidreres, almenys fins que es posin altres mitjans com les glorietes o semàfors, per acabar amb les morts quasi mensuals del veïns que fem aquest trajecte i que, la majoria de vegades, és per culpa dels imbècils que tenen pressa i t’adelanten en linea continua o fan maniobres perilloses. Passar per allà és una ruleta russa. I ara s’hi ha de sumar els porcs semblars que la creuen.. poseu tanques,radars, però solucioneu aquest tema ja que es prioritari!!

 6. No puc estar mes d’acord em declaro afectat per el radar (amb R de robatori), tant personalment com familiarment, a nivell familiar haurem contribuït amb uns 1.500 € com a mínim.
  No crec que valgui la pena insistir amb que es tracte de cardar-te la ma a la butxaca (en català també sen pot dir robar), que hi ha altres maneres de evitar accidents en els punts negres, que el radar en qüestió no està ni tant sols en el verdader punt conflictiu, que construint un accés tal com toca es com realment evitaríem els accidents etc etc.
  Per tant i per pur desconeixement, el que si que m’agradaria saber, es en que es destinen els diners sostrets dels “degenerats” que em algun moment hem passat per aquell punt a 55 o 60 Km/h. Crec que hauríem de tenir dret a dir la nostre i comprovar que no es destinen a qualsevol de les bajanades en les que que últimament s’estan gastant recursos de tots els Lloretencs.
  No voldria acabar sense dir una frase que crec que si escau perfectament en el cas que ens ocupa.
  A ROBAR A UN CAMINO!!!

 7. Només confirmar que som legió de lloretencs sancionats. Vaig publicar a xarxes que jo també he pringat en aquest radar (tot i saber que hi és, hi ha un dia que t’enganxa distret i llepes) i és una passada la gent que m’ha respost per explicar-me el seu cas. Em sorprèn no només la quantitat de casos si no també la seva peculiaritat. Casos de treballadors que passen sovint per aquest punt amb dos o tres sancions. Gent amb dos multes en un dia. Conec també un cas de cinc multes i un altre cas de récord amb set multes!. Una noia, en té tantes que també ha perdut el carnet, etc.
  No em sembla normal. Tant la sanció econòmica, com la retirada de punts és desproporcionada. I costa creure que no hi ha una intenció clarament recaptatòria al darrera.
  També he rebut algun missatge defensant el radar en nom de la seguretat. Crec com ja s’ha dit que hi ha punts molt més conflictius pel que fa a accidents, com per exemple la carretera que va a Vidreres, on no trobem mesures tant dràstiques. En tot cas, la meva resposta va ser: de veritat no podem trobar una mesura que redueixi els accidents, sense haver d’escanyar d’aquesta manera als ciutadans de Lloret?

  1. Sóc veí de Blanes, i el poc (o molt) que anés a Lloret ja no importa, perquè NO HI PENSO TORNAR MÉS.
   A dia 11 de Febrer, acumulo 3 multes des de Novembre, 1000€ en multes, tots els punts a prendre pel sac, i pendent de fer el curs de recuperació de punts (això si no me n’arriba una altra i em retiren carnet directament).
   Porto 18 anys conduïnt cagat per aquest tema, i en els últims 15 anys mai m’han tret punts.
   Totalment d’acord amb tots els conciutadans que veiem com ens enganyen, quan és totalment recaptatori (sino enviarien sanció inmediata, et menjaries la primera i no et passaria més). A més, el tema és cridaner quan les dades dels 2 ultims anys en què es basen son com a minim dubtoses, atès que amb la pandèmia s’ha reduït el flux i volum molt significativament, com molt bé algú apunta amb un comentari sobre la IMC. A més, clarament el problema és a la C-63 cap a Vidreres, on no hi ha previsió de cap canvi malgrat l’augment de la sinistralitat (malgrat el radar).
   Per tot això, insto a tothom qui llegeixi això a buscar la forma de CREAR UNA PLATAFORMA D’AFECTATS, amparant-nos en una senyalització deficitària (la senyal de radar, està situada molt alta, es confón amb d’altres senyalitzacions i no sempre es veu). Cal demanar la revisió de la velocitat fixada (si almenys fos a 50 o 60Km/h., en despistar-te et cauria una lleu, però ara és molt fàcil que sigui greu, perquè 40Km/h. no es una velocitat llògica). Demanem una altra forma d’abordar la sinistralitat no recaudatòria (semàfor que es posa vermell si superes velocitat, etc…).
   O demanem que la sanció sigui inmediata, per evitar aquestes acumulacions estratosfèriques que no ajuden a ningú (tampoc als defensors del radar, a qui tot això de segur passarà factura a les properes eleccions). I òbviament cal fer una difusió important.

   Miraré de crear la plataforma, i m’hi sumaré si ja ha començat, hem de fer alguna cosa!
   Aviseu a tothom qui conegueu, la informació és l’eina més poderosa! (En el meu cas, de fet, tot i ser de Blanes, no m’he assabentat del radar fins que ja portava 6 mesos actiu)

   Penso que n’hi haurà molts d’altres que, com jo, DEIXAREM D’ANAR A LLORET, (una pena), amb la pèrdua que això pot molt bé significar per a l’economia local. Ja els ha passat a Barcelona. Ojo!

   Ves que allò recaptat ara no us passi una factura major, més endavant..!

   1. Tots els de Blanes o Lloret tenim algún familiar, amic afectat. Si us plau informa’m de la plataforma. Es un “robo a mano armada” i a les eleccions ho recordare’m. La meva cunyada 9 multes per anar a treballar i perdria el carnet si no repartim entre la familia…
    Amb la situacio economica-familiar que pateix tanta gent per el Covid i les males decisions dels politics.

 8. A este paso los radares van a saltar con la gente andando deprisa.
  Los peatones también han de aprender a respetar el tráfico rodado.
  Con los vehículos de hoy día es casi imposible ir a esas velocidades de forma sostenida, ni siquiera puedes fijarla con los dispositivos automáticos del vehículo. Si has de ir pendiente del velocímetro no puedes ir concentrado en la circulación. Además, para ir a esas velocidades has de ir con marchas muy cortas aumentando revoluciones y contaminando más.
  Este nuevo crimental no es más que recaudación, recaudación y recaudación. Las hienas están sedientas de nuestro dinero.

 9. M’agradaria saber que passa quan l’infractor és un vehicle amb matrícula estrangera?
  Estic segur que rebem, principalment, els que vivim o treballem a Lloret. Que trist.
  En fi Lloret turisme. Viu Lloret però sobretot paga Lloret.

 10. Que no ens vinguin amb l’excusa que és per la seguretat, és per pu..o afany recaptatori sense cap mena de dubte. Si volen reduir la velocitat podrien posar aquells sobresalts a l’asfalt per exemple, ja que un cop passes el radar què fa gairebé tothom?
  Per qüestions de feina passo com a mínim 2 cops al dia per davant d’aquesta màquina de fer ‘calers’ de l’Ajuntament. Ja m’han caigut 3 multes i són de novembre, o sigui que segurament per desgràcia cauran algunes més, per què quan passes a vegades no hi penses per què tens el cap amb mil coses i quan et dones compte, ‘zasca’ ja la tens. Em diu molta gent, canvia de ruta i ja està, però jo els dic, si haig de pensar en canviar de ruta és igual que pensar en baixar la velocitat, t’has de recordar.
  M’agradaria saber quantes multes han eliminat del registre a gent de l’Ajuntament o ‘afins’ a l’alcaldia per què segur que com tothom han caigut alguna vegada, però clar això no ho podem assegurar, és clar…

  1. Anem en compte, el dia que posin un “sobresalt” d’aquells que hi deixes vèrtebres i part de la vida dels amortidors, diran que ho demanavem…

 11. A tu et multen per anar a 60km amb un tram que no te cap perill o molt poc mentres a la c63 es maten, sembla que interessa mes recaptar que salvar vides.

 12. Radar totalment recaptatori. M’ha arribat una multa de 100€, del novembre, i no diu ni a quina velocitat anava. És tant fàcil passar de 40 en una recta de 4 carrils de 3,5 metres d’amplada que l’afany recaptatori és descarat. Mentrestant, a la C-63, 2 morts més i a la llista de les carreteres més perilloses de catalunya.

 13. A casa ja portem dues multes i esperat, es una puta vergonya.
  Una multa per anar a 60 i una segona per anar a 63.
  A aquest pas, no em quedaran punts per treballar i serà per aquest puto radar, no m’han multat fa anys en lloc més.

 14. Estoy de acuerdo con estos escritos, es vergonzoso q las autoridades q tienen este poder hayan autorizado estos radares, en cuanto en la Crta de Tossa y Vidrieras hay verdaderos peligros q no están controlados de día y de noche.

  1. Jo també he pringat, ja vaig per la tercera multa. Una de 100 euros per anar a 60 Km. una altra de 300 per anar a 63 i una altra de 400 euros per anar a 71Km. I esperant a veure que més m’arriba. Haig de passar cada dia almenys dos vegades. Una vergonya, gracies a Deu, tinc alguns estalvis, sinó aquest mes la meva família es queda sense poder jalar per pagar a aquest desalmats. No hi ha dret que ja no podem ni anar tranquils a treballar. Si es veritat que existeix el Karma espero que els hi caigui a sobre als que han tingut aquesta brillant idea de recaptar els calers que necessiten sobre les esquenes dels treballadors, que anem cada dia a guanyar-nos el pa. També a tots els que han tolerat aquesta injustícia. Hem de respectar els senyals, estic d’acord, m’agafo la meva responsabilitat, però els diners i la quantitat de punts que pots perdre per un descuit, són del tot desproporcionats, en un tram en el que no hi ha cap mena de perill, o vas centrat i frenes a tope o te tiren la foto i pringues. Quina vergonya, hauriem de reunir-nos tots els afectats i fer una bona protesta.

 15. Verdaderamente es una vergüenza, lo que aun no me han explicado es porque cambiaron el sentido del radar que estaba recaudando en dirección Blanes, porque lo cambiaron a las pocas semanas?
  no será porque hay tres carriles y se les escapaba el pegado a la acera…y el radar solo tiene dos cámaras y la recaudación bajaría ? o porque a partir de cierta hora el sol cegaba la visión de la cámara….entendieron a las pocas semanas, que la dirección de la accidentalidad no era esa? con tantos estudios que han echo según ellos?? lo dicho… unos chorizos!

 16. Alguna persona am pot comenta , pues tinc una sancio per devant del cotxe. Y en cas que pases am moto no seria visiple la matricula .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button