EducacióNotícies

Alumnes de l’Institut Escola de Lloret participan a la simulació sobre el funcionament de la ONU a Barcelona

Alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Escola Lloret de Mar participaran aquest cap de setmana en la represa de les sessions presencials del S’MUN2030, una simulació acadèmica dels Comitès de les Nacions Unides. La conferència reunirà a la ciutat de Barcelona uns 200 nois i noies procedents d’escoles catalanes, espanyoles i europees que treballaran com a delegats de diferents països membres de l’Organització de les Nacions Unides analitzant, discutint, negociant i fent propostes per tractar de resoldre un repte de l’actualitat global.

En aquesta edició, el tema a debat és les oportunitats o els inconvenients de la intel·ligència artificial per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible. Dividits en diversos comitès, els joves delegats defensaran la posició dels països assignats en funció de la predicció de possibles escenaris, la investigació i l’anàlisi de les conseqüències globals que les diferents posicions sobre els temes podrien tenir en un futur proper. Així mateix, els estudiants treballaran en el desenvolupament d’habilitats com ara l’oratòria, el lideratge, el treball en equip i la capacitat d’escoltar els altres. La llengua que hauran de fer servir en tot el procés és l’anglesa.

La sessió inaugural es farà avui divendres dia 10 de juny, a les 10 h, al Cibernarium@22 de Barcelona Activa (Roc Boronat, 117-127) i les sessions de treball a les instal·lacions del centre internacional St. Peter’s School de la Ciutat Comtal (Eduard Toldrà, 18).

Després que les darreres sessions es van haver de celebrar en format virtual a causa de la pandèmia, la Singularity Foundation reprèn ara les sessions presencials amb la Conferència de Barcelona. En aquesta ocasió és previst que hi participin aproximadament uns 200 alumnes de Secundària i Batxillerat de 22 escoles i instituts:

– 10 catalanes: Institut Escola Lloret de Mar (Lloret) amb representació dels alumnes: Arnau Ortiz, Jimena Somalo, Pol Campmajor, Júlia Calle, Míriam Tejero, Paul Geremias, Irina Pallàs i Sonya Kotlyarova. INS La Llauna (Badalona), St. George (Barcelona), INS Montserrat Miró (Montcada), INS Palau Ausit (Ripollet), Maristes Sants-Les Corts (Barcelona), INS Vallès (Sabadell), Col·legi Pare Manyanet (Barcelona), Col·legi SIL (Barcelona) i St. Peter’s School (Barcelona).

– 10 espanyoles: Jesuitas (Zaragoza), Colegio Virgen de Europa (Madrid), British Montessori School (Madrid), Zola School (Madrid), SEK-El Castillo (Madrid), SEK-Ciudalcampo (Madrid), Julio Verne School (Valencia), La Devesa (Elche), La Devesa (Carlet) i SEK-Alborán (Almería).

– 2 internacionals: Britannica International School Budapest (Hongria) i YCG (Tbilisi-Geòrgia).
S’MUN 2030 (Singularity Model of United Nations 2030) va néixer a Barcelona impulsat per Singularity Foundation amb l’objectiu d’introduir alumnes de Secundària i de Batxillerat en els principis i valors de les Nacions Unides, i tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible que aquesta organització va adoptar l’any 2015 per reduir les desigualtats, protegir el planeta i garantir la prosperitat de tothom.
Aquest model de simulació del funcionament de les institucions de les Nacions Unides promou l’interès dels alumnes en les relacions internacionals i en el debat de temes rellevants per a tot el món. Al mateix temps, millora les seves habilitats de diàleg, diplomàcia, dialèctica, treball en equip, oratòria, resolució de conflictes, construcció de consens, cooperació i lideratge.

Un especialista en anàlisi de conflictes a la sessió inaugural de divendres i comptarà amb la participació de Salvador Sánchez Tapia, general de Brigada que en l’actualitat és professor de Relacions Internacionals – Anàlisi i Resolució de Conflictes – a la Universitat de Navarra. També és investigador principal del Center for Global Affairs and Strategic Studies. Entre altres responsabilitats, Salvador Sánchez Tapia ha estat secretari general de l’Estat Major de l’Exèrcit espanyol (2017-2019) i 2n cap d’Estat Major per a Operacions al quarter general d’Alta Disponibilitat de l’OTAN a Grècia (2014-2017). En la mateixa sessió inaugural, Josep M Ginjaume intervindrà en representació de Singularity Foundation.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button