NotíciesTurisme

Ajuda de 150€ per persona, per reactivar els viatges de vacances, acció de Turisme

La Direcció General de Turisme, a través de l’Agència Catalana de Turisme, promou la campanya «Estalviatge» per incentivar les reserves d’escapades turístiques a Catalunya abans i després de Setmana Santa mitjançant un sistema de bons turístics.

Concretament, podran ser objecte d’ajut els viatges combinats contractats per mediació d’una agència de viatges adherida a la campanya que incloguin una pernoctació en un allotjament turístic associada amb, almenys, un dels següents tipus de serveis de viatge:

– Transport de passatgers

– Lloguer de turismes o altres vehicles de motor

– Altres serveis turístics (per exemple, activitats, entrades o excursions amb guia). 

La subvenció consistirà en una quantia equivalent al 50% de la factura presentada pel viatge combinat objecte d’ajut, inclòs l’IVA, amb un màxim de 150 euros

La campanya començarà l’1 de març i s’allargarà fins el mes d’abril (excepte Setmana Santa del 9 al 18 d’abril) fins a esgotar pressupost. La gestió es realitzarà amb la participació del Consell General de Cambres, com a entitat col·laboradora. Aquesta acció compta amb una inversió d’1.500.000 euros i es preveu arribar a un mínim de 10.000 reserves

El proper divendres, 28 de gener, es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la resolució d’aprovació de les bases reguladores d’aquesta campanya on podreu consultar tota la informació. 

Les agències de viatges interessades en participar-hi, us haureu d’adherir a través de la pàgina web que estarà operativa en breu estalviatge.catalunya.com. Aquesta adhesió es podrà sol·licitar a partir de la data d’entrada en vigor de l’esmentada resolució i un cop s’hagi habilitat la plataforma digital. 

Amb la campanya «Estalviatge» volem ajudar el sector turístic català a reforçar la seva l’activitat i a incentivar el moviment i fluxos turístics del catalans en mesos de baixa ocupació abans i després de Setmana Santa. Es tracta de contribuir a allargar la temporada, els contractes laborals i l’activitat econòmica, a més de fomentar la desestacionalització del turisme. Esperem que sigui un èxit!

Objecte:

regular el règim i el procediment de la concessió de subvencions de la campanya Estalviatge per incentivar la demanda d’escapades turístiques a Catalunya mitjançant un sistema de bons turístics per estimular el consum, principalment en mesos de baixa ocupació, a causa de la situació d’emergència sanitària ocasionada per la COVID-19.

La finalitat:

Incentivar el consum d’escapades turístiques a Catalunya, ajudant els residents de Catalunya a sufragar una part de les despeses dels viatges combinats contractats mitjançant les agències de viatges amb

establiments operatius a Catalunya, contribuint en definitiva a la reactivació econòmica del sector turístic, principalment en mesos de baixa ocupació, i afavorint la desestacionalització de l’activitat turística.

Persones beneficiàries i requisits:

  1. a) Poden ser beneficiàries d’aquestes ajudes les persones físiques majors d’edat amb residència legal a Catalunya que s’inscriguin a la campanya Estalviatge.
  2. b) Les persones sol·licitants que comprin un viatge combinat seran considerades beneficiàries dels ajuts, i les agències de viatges adherides seran considerades agències de viatges col·laboradores de la campanya. S’abonarà a les agències l’ajut que hauran traslladat al beneficiari a la factura, mitjançant l’aplicació del descompte previst en el punt 4 d’aquestes bases sobre el viatge combinat contractat.
  3. c) Per gaudir del bo turístic, els viatges combinats que les persones aspirants a ser beneficiàries d’aquest ajut comprin en una agència de viatges adherida hauran de complir els requisits indicats en el punt 3 d’aquestes bases

Requisits dels viatges combinats :

Poden ser objecte de l’ajut els productes turístics contractats per mediació d’una agència de viatges adherida a la campanya que incloguin una pernoctació a un allotjament turístic reglat, combinat amb, almenys, algun tipus de serveis de viatge (Transport de passatgers; Lloguer de turismes o altres vehicles de motor; altres serveis turístics -per exemple, activitats, entrades o excursions amb guia- que no siguin part integrant dels serveis anteriors pel mateix viatge, etc)

Import i percepció dels ajuts :

La subvenció consistirà en una quantia equivalent al 50% de la factura presentada pel viatge combinat objecte d’ajut, inclòs l’IVA, amb un màxim de 150,00 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button