La GentNotícies

Així s’ha viscut la IX edició dels Premis Climent Guitart a Lloret de Mar

La novena edició dels Premis Climent Guitart, organitzats per la Fundació Climent Guitart, s’han lliurat aquest vespre a la Sala Palas Atenea de l’Hotel Guitart Central Park de Lloret de Mar.

Els premis, de caràcter anual, des que es van iniciar l’any 2015 amb motiu de la celebració dels 60 anys de la cadena Guitart Hotels, tenen com a finalitat honorar la memòria de l’hoteler Climent Guitart i Pascual, en quatre àmbits en els quals va fonamentar bona part de la seva vida professional i personal: la formació, l’emprenedoria, la solidaritat i la música. 

El premi a la Formació en turisme i hostaleria ha estat per LAIA NAVARRO KAPUSTINA, l’estudiant que ha obtingut la millor nota del Cicle formatiu de Gastronomia i Cuina de l’Institut Ramon Coll i Rodés, de Lloret de Mar, del curs 2022-2023. El jurat ha destacat els seus resultats acadèmics, les seves habilitats socials i la seva voluntat de treballar en equip. Se li atorga una beca al CETT, Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona, perquè continuï els seus estudis de cuina. 

El jurat ha atorgat el premi a l’Emprenedoria a la Costa Brava-Pirineu de Girona, al celler VINYES D’OLIVARDOTS, de Capmany (Alt Empordà), pel seu projecte familiar, nascut l’any 2002, fruit de la passió pel vi, d’elaborar grans vins amb la màxima expressió del seu terrer, amb una aposta transversal per la sostenibilitat, la biodiversitat i l’energia verda en tota la seva producció, i per posar en valor l’emprenedoria femenina. El premi l’han recollit Carme Casacuberta i Carlota Pena, mare i filla, propietàries, enòlogues i viticultores del celler. 

El premi a la Solidaritat l’ha guanyat la FUNDACIÓ ARED, per donar resposta a les demandes de dones privades de llibertat, dones víctimes de violència de gènere, persones majors de 45 anys en situació de desocupació o joves en risc d’exclusió social. Des de l’any 1994, ha atès més de 14.000 persones i ha aconseguit més de 4.200 insercions laborals. El guardó l’han recollit la seva presidenta Judit Mascó, acompanyada de Pepa Morató, directora general de la fundació.

La FUNDACIÓ VICTORIA DE LOS ÁNGELES ha estat guardonada amb el premi a la Música, per conservar i difondre el llegat de la soprano, que aquest any hauria complert 100 anys. Per contribuir a mantenir viu el seu testimoni vital i artístic i per formar futures generacions de músics. En nom de l’entitat, ha recollit el premi la seva presidenta, Helena Mora.   

Finalment, el premi Els 3 Pioners -en reconeixement a Climent Guitart, Jordi Comas i Gaspar Espuña- ha estat atorgat al GREMI D’HOSTALERIA DE LLORET DE MAR, un dels més antics de Catalunya. Fundat el 1976, va ser impulsor del naixement de l’aeroport de Girona i la formació de professionals. També ha estat un referent pel suport incondicional que sempre ha donat al sector, especialment en els moments més dur de la pandèmia. El guardó l’ha recollit el seu president, Enric Dotras. 

El jurat també ha atorgat un accèssit d’aquest mateix premi a la FAMÍLIA PORTAVELLA FONTANALS, propietaris de Rosamar Hotels de Lloret de Mar, per la seva aposta continuada per la qualitat i per saber-se adaptar als reptes de cada moment, que li ha permès aconseguir una gran reputació al llarg de tres generacions. L’accèssit l’han recollit Dolors Fontanals i Àlex Portavella.

El jurat l’han format la Sra. Cristina Cabañas, presidenta de la Fundació Climent Guitart, com a presidenta del jurat; la Sra. Marta Domènech, directora general de turisme de la Generalitat de Catalunya; la Sra. Eugènia Bieto, presidenta de la Coordinadora Catalana de Fundacions i professora d’Esade; la Sra. Cristina Pinto, directora dels serveis educatius de l’Ajuntament de Lloret de Mar; la Sra. Maria Abellanet, presidenta del Grup CETT; el Sr. Antoni Escudero, president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona; el Sr. Juli Guiu, president de Clipper’s Music; el Sr. Víctor Goitia, cap de màrqueting del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona; el Sr. Josep Puigbó, periodista i assessor de comunicació i el Sr. Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar i director de la Fundació Climent Guitart.

La vetllada, presentada per Clara Sànchez-Castro Bonfill, ha finalitzat amb un petit concert, gentilesa de la premiada Fundació Victoria de los Ángeles, amb la soprano Montserrat Seró, acompanyada al piano per Quimey Urquiaga, i ha comptat amb la presència de la directora general de turisme de la Generalitat, Marta Domènech, l’alcalde de Lloret, Albert Robert, i el vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Jaume Dulsat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button