EsportsG-TVNotícies

Així s’ha viscut el S’amorra Amorra masculí i femení (Santa Cristina 2023)

S’Amorra Amorra

“S’amorra Amorra”… expressió del català centrat i salat, dialecte de la costa gironina. La utilitzen els pescadors per referir-se a l’acció de portar la barca del mar fins a la sorra i que s’hi quedi encallada.

La Regata de llaguts s’Amorra Amorra se celebra com cada any per la Festa Major de Santa Cristina (24 de juliol) amb tret de sortida des de la costa de Lloret de Mar. És una tradició marinera del segle XIX que reviu, en forma de regata popular, la competència entre els pescadors de l’època, que vogaven amb totes les seves forces per amorrar el llagut a la sorra abans que ningú i ser els primers a arribar a la llotja a vendre el peix.

Vídeo S’Amorra Amorra’23

Guanyadors

A la tradicional competició que s’ha celebrat avui dilluns, s’ha gaudit d’un alt nivell competitiu a les dues categories: masculí i femení. A primera hora del matí ha estat la categoria masculina la que ha començat el S’Amorra Amorra. Ha estat el Club Rem Santa Cristina qui ha aconseguit la victòria seguit a pocs metres del Club Rem Pescadors. A la categoria femenina el Club Rem Pescadors ha fet doblet a les dues primeres posicions i completaven el podi el Club Rem Santa Cristina amb la tercera plaça.

Sana rivalitat històrica

Lloret de Mar és un dels centres neuràlgics del rem a Catalunya. A la vila conviuen fins a 7 clubs diferents, la majoria centren la seva activitat en el rem lúdic de regata popular excepte el Santa Cristina i el Pescadors que com a clubs federats participen en competicions a totes les categories. Pescadors i Santa Cristina mantenen una rivalitat històrica. Any rere any competeixen, tant a nivell local com fora de les nostres aigües, per veure quin és el club lloretenc més destacat. Una rivalitat sana, divertida i profitosa que els ha fet millors llampadors…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button