ActivitatsNotícies

Així es va celebrar a Lloret la nit de Sant Joan, la festa per excel·lència de l’estiu

Resum de la celebració

Sant Joan, la festa més emblemàtica de l’estiu, al llarg de la gran part del territori, es va celebrar amb gran entusiasme a Lloret de Mar. Les activitats van començar el diumenge amb l’arribada de La Flama del Canigó, un ritual arrelat al solstici d’estiu des de l’any 1963 a diferents punts de Catalunya i impulsat per l’organització Òmnium Cultural.

La cerimònia de la Flama del Canigó comença amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l’encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama sigui portada per voluntaris i distribuïda pels pobles de Catalunya. Enguany, els voluntaris encarregats de recollir la flama van ser els ciclistes de Lloret. Lloret ONCOBIKE va organitzar l’expedició, que comptava amb uns 6 socis de cada penya lloretenca: Lloret ONCOBIKE, Penya Ciclista Lloret, i el club Els Carcans, fent un total de 20 ciclistes.

Els ciclistes van sortir dissabte de Lloret de Mar i van arribar a Coll d’Ares, a més de 100 quilòmetres de distància. Diumenge a primera hora del matí, prop de Camprodon, van recollir la flama que el grup excursionista havia portat des del cim de la muntanya. Un dels ciclistes va carregar el quinqué amb la flama i tot el grup el va seguir fins a arribar a Lloret de Mar, on van arribar als voltants de les 20 h.

Cap a les 20.30 h, la plaça de la Vila va ser l’escenari de la rebuda oficial de la flama per part de les autoritats locals. Durant l’acte, es va llegir el manifest i es va repartir coca i cava per a tots els assistents. Prop de les 22h, la flama va servir per encendre la foguera a la platja de Lloret, a l’alçada de l’ajuntament.

La nit de Sant Joan va ser intensa, amb petards, verbenes i una gran celebració que va omplir cada racó i llar de Lloret de Mar d’alegria i festivitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button