NotíciesPolítica

Adrià Lamelas únic representant de Lloret a la Diputació de Girona per als propers quatre anys

Miquel Noguer (alcalde de Banyoles amb Junts) ha estat reelegit ahir dimecres 19 de juliol com a president de la Diputació de Girona per quatre anys més. En el ple extraordinari de constitució de la nova corporació per al mandat 2023-2027, que ha tingut lloc al migdia al saló de sessions, ha estat escollit en primera votació amb el suport de 20 dels 27 diputats i diputades que integren el Ple. També han presentat la seva candidatura Juli Fernández, representant del PSC, i Guillem Surroca, representant de la CUP, que han obtingut 5 i 2 vots, respectivament. 

El nou Ple li ha renovat la confiança i l’ha escollit per al mandat 2023-2027 amb els vots de 20 dels 27 diputats i diputades presents a l’acte de constitució de la corporació. El cartipàs del nou equip de govern s’aprovarà en una sessió extraordinària que tindrà lloc els propers dies.

En aquesta legislatura de 4 anys, només veurem una cara coneguda per als veïns de Lloret de Mar. Serà l’Adrià Lamelas acabat d’estrenar com alcalde de Lloret i que entra a la Diputació de Girona des de l’oposició després del pacte d’ERC i JUNTS per governar la junta provincial. Lamelas, com a un dels 27 diputats de la cambra gironina, intentarà lluitar durant aquests quatre anys pels interessos que a tots puguin beneficiar combinant aquest càrrec amb l’alcaldia de Lloret de Mar.

Moment de la presa de possessió com a diputat de l’Adrià Lamelas:

L’acte ha comptat amb la presència de nombroses personalitats, com el també lloretenc Jordi Orobitg diputat al Parlament de Catalunya, els expresidents de la Diputació de Girona Joan Vidal, Josep Arnau, Pere Macias, Carles Pàramo, Joan Giraut i Pere Vila; els diputats durant el mandat 2019-2023 Albert Piñeira, Jordi Xargay, Eduard Llorà, Joan Fàbrega, Quim Ayats i Gisela Saladich; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon; el diputat al Congrés Marc Lamuà, el senador Josep Maria Matamala i els diputats al Parlament de Catalunya Sílvia Paneque, Jordi Munell i Salvador Vergés, entre d’altres. 

També hi han assistit alcaldes i alcaldesses de les comarques gironines, presidents i presidentes de consells comarcals gironins, així com representants de l’àmbit institucional, social i econòmic de la demarcació. 

Presa de possessió dels diputats i diputades

Prèviament a l’elecció del president, s’ha constituït la nova Diputació de Girona. En primer lloc, s’ha creat la Mesa d’Edat, integrada pel diputat de més edat (José María Martínez Chinchilla, PSC), que ha actuat de president, i el més jove (Guillem Surroca Pascual, CUP), que ha estat el vocal. Tots dos han estat assistits pel secretari general, Jordi Batllori. 

I posteriorment, els 27 diputats i diputades que integren la corporació han pres possessió del càrrec. Només nou repeteixen del mandat anterior.

Són els següents, per ordre alfabètic en cada partit:

Govern:

*Junts per Catalunya (10 diputats)

 • Jordi Camps Vicente, alcalde de Vidreres
 • Alfons Casamajó Carrera, alcalde de Ger
 • Natàlia Figueras Pagès, alcaldessa de Maçanet de la Selva
 • Míriam Lanero Carrillo, alcaldessa de la Jonquera
 • Jordi Masquef Creus, alcalde de Figueres
 • Immaculada Muñoz Díaz, regidora de l’Ajuntament d’Olot
 • Miquel Noguer Planas, alcalde de Banyoles
 • Vanessa Peiró Royán, alcaldessa de Mont-ras
 • M. Àngels Planas Crous, regidora de l’Ajuntament de Girona
 • Joaquim Roca Ventura, alcalde de Sant Gregori

*Esquerra Republicana de Catalunya, ERC (8 diputats)

 • Mònica Alcalà Torrent, regidora de l’Ajuntament de Palafrugell
 • Josep Maria Bagot Belfort, alcalde de Riells i Viabrea
 • Nil Papiol Champagne, alcalde d’Hostalric
 • Joan Plana Sagué, regidor de l’Ajuntament de Roses
 • Pau Presas Bertran, alcalde de Cassà de la Selva
 • Maria Puig Ferrer, regidora de l’Ajuntament de Palamós
 • Miquel Reverter Tres, alcalde de Castellfollit de la Roca
 • Maite Tixis Padrosa, alcaldessa de Vilablareix

Oposició:

*Partit dels Socialistes de Catalunya, PSC (5 diputats)

 • Juli Fernández Iruela, alcalde de Palafrugell
 • Adrià Lamelas Martínez, alcalde de Lloret de Mar
 • José Maria Martínez Chinchilla, alcalde de Roses
 • Joan Martín Puntada, regidor de l’Ajuntament de Salt
 • Josep Bofill Testart, alcalde de l’Escala

*Candidatura d’Unitat Popular, CUP (2 diputats)

 • Jordi Casas Comas, regidor de l’Ajuntament de Llagostera
 • Guillem Surroca Pascual, alcalde de Cervià de Ter

*Tots per l’Empordà (1 diputat)

 • Carles Motas López, alcalde de Sant Feliu de Guíxols

*Independents de la Selva (1 diputat)

 • Pere Garriga Solà, alcalde d’Arbúcies

En els propers dies, es convocarà un ple extraordinari en què s’aprovarà el nou cartipàs de l’equip de govern de la Diputació de Girona per aquesta nova legislatura. Pau Presas repetirà com a vicepresident primer els propers quatre anys. En aquesta sessió, s’hi aprovaran els nomenaments dels vicepresidents, els integrants de la Junta de Govern i les comissions informatives i les delegacions específiques. 

Coneix el President de la Diputació de Girona:

Miquel Noguer: Nascut a Mieres (la Garrotxa) el 1963, Miquel Noguer i Planas és, des del 2007, alcalde de Banyoles, municipi on resideix des de fa anys. Prèviament, havia estat alcalde de Mieres (1991-2006), president del Consell Comarcal de la Garrotxa (1998-2006) i president del Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA) durant cinc anys (2001-2006).  A la Diputació de Girona, ha estat vicepresident des del 2011 fins al 2018, moment en què va esdevenir president -el dotzè des de la reinstauració de la democràcia-, arran de la renúncia del seu antecessor, Pere Vila, amb motiu del seu nomenament com a delegat del Govern de la Generalitat a Girona. Miquel Noguer ha obtingut la majoria absoluta gràcies als vots del seu partit, Junts per Catalunya (10 diputats), ERC (8 diputats), Tots per l’Empordà (1 diputat) i Independents de la Selva (1 diputat). 

En el seu discurs després de rebre la vara de comandament i la medalla d’or de la corporació, Miquel Noguer ha destacat que «la Diputació de Girona és, com ens agrada dir, un ajuntament d’ajuntaments. Aquesta és la nostra vocació i, lleials a la nostra raó de ser, som aquí per treballar i per esforçar-nos perquè cap municipi de la demarcació -del més petit al més gran- quedi enrere. Per la Diputació, tots són importants». 

«Els demano que siguem capaços d’atendre els nous reptes que se’ns presentin, i que ho fem buscant l’acord, la coincidència, més que posant el focus en la legítima discrepància. És un honor servir la institució des del compromís i la responsabilitat, reconeixent-nos hereus d’una història travada en molts esforços, i treballar amb l’afany d’arribar a grans consensos sobre aquelles qüestions que ens identifiquen. Aquí sempre m’hi trobaran. Em coneixen i confio que tots anirem a l’una per ajudar en el progrés i el desenvolupament dels 221 municipis de la nostra demarcació», ha afegit.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button