EducacióNotícies

A l’Institut Escola de Fenals, ho tenen clar: NO A L’HORARI PARTIT

La jornada contínua de primària a Espanya guanya terreny a una gran majoria de CCAA, mentre que a Catalunya i País Basc, el Departament d’Educació ha defensat l’horari partit tradicional, amb dues hores o més d’aturada per dinar. Diverses veus reclamen des de fa temps una reforma horària que concentri les hores lectives a les escoles catalanes.

És per això que a l’Institut Escola de Lloret de Mar situat a Fenals s’han unit una gran majoria de pares i mares, professors/es i part de l’alumnat,  aquest dimecres 9 de febrer al finalitzar la jornada, per reivindicar per la jornada continuada, la col·locació d’una pancarta amb el lema #NOALHORARIPARTIT , donar visibilitat a la disconformitat amb aquest decret -segons manifesten, inventat- i donar una imatge d’unió i lluita constant per aquesta causa.

Per posar en situació, QUÈ ÉS LA JORNADA CONTÍNUA?

Es una proposta de reorganització de l’horari actual (de 9h a 16:30h), mantenint la mateixa quantitat d’hores lectives (9h a 14h) i la mateixa quantitat d’hores de menjador (14h a 16:30h).Les activitats lectives es desenvolupen en jornada de matí, per la tarda temps de menjador i de lleure. S´aplica a gairebé totes les comunitats autònomes d´Espanya, i en 25 escoles pilot de Catalunya amb resultats molt satisfactoris.

QUINS BENEFICIS HI HA?
  • CONCENTRA L’ACTIVITAT ACADÈMICA EN ELS HORARIS DE MAJOR RECEPTIVITAT.
  • ADAPTAR L‘HORARI ALS RITMES BIOLÒGICS DELS ALUMNES PERMETRIA REDUIR LA FATIGA I L’ESTRÈS.
  • ELS NENS DISPOSEN DE TEMPS PER JUGAR, DESCANSAR O PER ESTAR AMB LA SEVA FAMÍLIA. Això repercutirà positivament en el seu estat i benestar emocional i en la millora dels seus vincles familiars.
  • REDUIR L’ABSENTISME ESCOLAR.
  • CONCILIACIÓ FAMILIAR. Possibilita la conciliació familiar. Horaris de recollida més flexibles, que s’adaptin a les necessitats de totes les famílies.
  • AFAVOREIX EL VINCLE FAMILIAR.Reduir l’estrès familiar dels excessius trasllats i el menor temps lliure.
  • NO SUPOSA LA PÈRDUA DEL MENJADOR NI DE BEQUES.
  • BENEFICI ECONÒMIC. Reduir el cost econòmic per despeses de menjador i desplaçaments (bitllets d’autobús, gasolina, etc.)

One Comment

  1. Me encantaría que fuera jornada continua esque es un lío tenerlo partido los niños ni tan si quiera comen bien porque no te da tiempo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button