Angel CustodioColumnesNotíciesPolítica

2023: La recta final de una legislatura

Coincidiendo siempre con la recta final y el fin de las legislaturas de un gobierno, empiezan a florecer nuevas infraestructuras, mejoras en las vías, propuestas de nuevos proyectos y las conocidas como “obras múltiples pre campaña”. Ahora, como por arte de magia… empieza a estar todo Lloret en obras, los políticos empezarán a pasear por lugares insospechados hasta el momento, promesas a doquier, buzones preparados para recibir esa propaganda parecida a un flyer de una pizzería a domicilio, donde las pizzas son caras sonrientes y el menú…promesas que a duras penas se cumplirán, empezarán a cargar contra la oposición, unos contra otros, todos contra todos, rifirrafes entre ellos (incluso a tratarse de farsantes los unos a los otros), amenazas de denuncias, también te saludarán por la calle, y si… señores y señoras ha empezado la lucha por el trono. 

La situación actual FEBRERO 2023: Lloret se encuentran ante un principio de año con un gran cúmulo de “promesas” nunca antes recordado, donde se han juntado, aglomerado y apilado varias acciones a realizar, aprobadas en presupuestos participados de varios años, los ya conocidos fondos europeos Next Generation, actuaciones de la Generalitat, diferentes partidas e inversiones municipales. Ahora en esta recta final de una legislatura toca gastar lo que a duras penas ha costado hacer en los casi 4 años que duran los mandatos. 

En el artículo de hoy dejaré de lado los fondos Next Generation y nos centraremos en la inversión local por la mejora pública. Lo que viene a ser las “obras múltiples pre campaña”.

Como matiz y para tener un valor y según las recientes declaraciones de Albert Robert (regidor de urbanismo): el coste para renovar todo el asfalto de la población sería de 70 millones de euros y tal y como manifiesta el alcaldable “no está al abasto del ayuntamiento de Lloret”.

Varias obras actuales en Lloret

Actualmente hay casi una veintena de obras en marcha y podrán llegar más lógicamente, estas están situadas en: La plaça dels Germans Maristes (magnolia), l’avinguda de Vidreres, en la calle Mestres, y paralelamente el parque infantil cercano a la escuela Pere Torrent con un gran cambio de look, toda la línea de iluminación en el Paseo Marítimo, la avinguda Puig de Castellet, Calle del Camí de les Cabres, la red de saneamiento del carrer Sant Pere, el acceso de Santa Cristina desde l’avinguda Vila de Blanes, el acceso als Jardins de Santa Clotilde y a l’avinguda de Santa Clotilde, en el carrer de Narcís Macià i la subida del carrer Francesc Campderà i la entrada als Pinars, esta última a cargo de la Generalitat.

Mi pregunta es… ¿era necesario este festival de calles cortadas y desvíos, todas a la vez? No, no es necesario, pero claro, vienen elecciones. No estoy diciendo nada nuevo, y algo que ya es conocido por la población, pero si algo está claro es… que debería cambiar “este lógico descaro” cada 4 años. 

A continuación comparto los números y la perspectiva que aporta Carlos Arbó, ex interventor del ayuntamiento de Lloret de Mar y columnista en el DdG, con su visión del tema que abordo en esta publicación, donde, con sus pinceladas ampliamos la información:

“En el pressupost del 2023, l’Ajuntament de Lloret ha destinat 1.290.400 € per a reparacions a la via pública; 150.000 € a millorar la xarxa de clavegueram; 278.835 € a reformar la xarxa d’aigües i 90.000 € a renovar l’enllumenat públic, entre una seixantena d’actuacions per un import total de 6.006.003,60 € en inversions pròpies. Unes quanties que són peccata minuta. Amb tot, les queixes dels ciutadans incideixen en les mancances de les feines de conservació i manteniment com la reparació dels bonys i forats a l’asfalt dels carrers, la reposició dels panots de les voreres desenganxats o trencats, la substitució de les bombetes foses dels fanals, la renovació del paviment després de les freqüents avaries a la xarxa d’aigua i la neteja a fons de les clavegueres, entre altres deixadeses denunciades. Per fer front a aquesta despesa ordinària hi ha consignats en el pressupost d’enguany els següents imports: 166.000 € a vies públiques; 140.000 € i un contracte extern de 720.000 € a clavegueram; 263.720 € i 1.080.000 en un contracte per a manteniment de l’enllumenat públic. Són, sense embuts, poc calés. Ja se sap que no hi ha diners per a tot, però en establir un ordre de prioritats. La imatge d’un poble endreçat és més atractiva que l’assistència a fires i congressos amb polítics fent el paperot”.

Carlos Arbó

2 Comentaris

  1. La meva opinió es la seguent:
    Que deixin de gastar aquestes xifres tan elevades i facin que el ciutada de aquesta vila tingui mes ajuts per sobreviure
    Tornar les multes del radar
    Beques de menjador per a tots els contribuents del poble i menos ajuts pels que no fan res tan sols viure del conte
    Zona verda de franc i no cobrar 5 euros ridiculs

  2. Sóc l’Ángel Aguilera de la Campanya Preparant Selva Marítima per a la Zona de Baixes Emissions i, representant de la delegació territorial de la PTP – Associació per a la Promoció del Transport Públic una entitat declarada d’interés public i, impulsora de la creació del Sistema Tarifari Integrat de Barcelona a finals dels ’90, del carril bus a la entrada de Barcelona per la B-20, de la creació del TramBaix i, TramBesós i, unió dels Tramvies per la Diagonal entre d’altres.

    Molt bé aquest Article d’opinió suscric les paraules el 100% tant de Carles Arbó com de Ángel Custodio.

    Massa sospitós múltiples obres publiques a pocs mesos de les Municipal, més i, més descaro.

    Fora el curtplacisme de pensar en unes Municipals i, si a posar Lloret el centre de les politiques publiques: desde la meva humil opinió aixó es basa en l’arranjament urbá a carrers amb voreres estretes, apostar per la plataforma única, a crear un Major espai public a les Plaçes emblematiques del Nucli antic com la Plaza de París i, altres nuclis Urbans Fenals, más carbó.

    El degradat estat de manteniment del Nucli Antic es alhora un problema i, una oportunitat: per a dotar futures partidos pressupostaries a Pacificar vetllar pels criteris d’accessibilitat per a Persones amb Mobilitat Reduida i, restringir el Trànsit de pas garantint aixímateix la circulació a vehicles d’emergencia, veïns i, autoritzats.

    I, respecte els Fons NextGenerationEU ja he expressat més d’un cop la meva visió el respecte i, es qué els Darrers i, l’actual equip de Govern de Lloret tenen tan poca ambició per a transformar la Vila en un municipi més amable amb les persones mitjançant la pacificació i, augment de l’espai public/verd en promoure la Mobilitat Activa i, Mobilitat més Sostenible qué han esperat anys i, Sants a una convocatoria supramunicipal i, ha arribat si, peró des de Brusel°les qué no podía arribar de més lluny. No ens oblidem.

    Més Info a:
    https://tramviablaneslloret.wordpress.com/

    Twitter @Tramvia_Lloret

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button