EsportsNotícies

19 hores de dura competició amb la pujada al Teide; fita d’en Manel Gisbert representant de Lloret a la Tenerife Blue Trail

Així es la Tenerife Blue Trail

Aquest passat cap de setmana de juny’23 s’ha celebrat una nova edició de la Tenerife Blue Trail, la cursa de muntanya més alta d’Espanya, i la segona d’Europa. La de les illes Canàries es tracta d’una carrera inclusiva i, encara que la seva categoria principal és la Ultra (102 km), n’hi ha d’altres-no tant exigents-en què esportistes aficionats, així com nens i nenes, grans o persones amb algun tipus de diversitat funcional poden participar i gaudir dels extraordinaris senders amb què compte l’illa tinerfenya.

La Tenerife Blue Trail és una cursa única a Europa dissenyada per ascendir més de 3500 metres sobre el nivell del mar durant el recorregut, córrer entre roques i cons volcànics i prendre’s un respir contemplant l’illa des del cim del majestuós Teide.

L’aventurer de Lloret de Mar a Tenerife

Lloret no podia ser menys i volia ser present en aquesta épica prova de resistència, i així ha estat, gràcies a la presència de l’aventurer que ha representat la població lloretenca: en Manel Gisbert Clota de 55 anys, un tot terreny en estar pur. 

Declarat esportista “empedreït”, practica ciclisme, mountain bike, natació i córrer, córrer molt… Per aquest motiu forma part del grup Trail Runner Lloret, un grup d’amics enamorat de la muntanya, amants de la natura i “bojos” per aquest verb: córrer.

En Manel, recolzat per la dona i els seus fills, va arribar a les illes amb la intenció de participar juntament amb els més de 2.700 atletes allà presents i encara que sabia que guanyar no era l’objectiu, va aconseguir un molt bon paper en aquesta nova experiència que suma al seu palmarès extrem amb aquesta Trail acalorada i amb 102 km amb desnivells importants amb la pujada al Teide a més de 3500 metres. 

Resultat

Dels més de 2700 participants, Gisbert participava a la prova estrella, la més exigent de la competició: ‘l’Ultra’ dins de la Tenerife Blue Trail, amb 102 km en dures condicions. L’atleta lloretenc va aconseguir la posició nº 101 de la general, 92è de la categoria masculina i el 19è de la seva categoria per edat. Amb un temps total de 18 horas i 54 minuts. Sens dubte una fita assolible per a molt pocs.

El “currículum extrem” d’en Manel

Ha participar a varies edicions de la Marató del Montseny, Trail Rocacorba, Transgavarres, la Románica Extrem entre d’altres i algunes proves internacionals com la Ultra Sky Marathon a Madeira de 54 Km, la Transvulcania de 74km i la Trans Gran Canaria (Las Palmas) amb 126km i més de 24 hores de competició, i aquesta última que mencionem avui, la Tenerife Blue Trail Ultra de 102km. Si tot va bé acabará la temporada amb la Hiruhaundiak al País Basc amb 100km.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Related Articles

Back to top button