EducacióNotícies

134 nens es queden sense plaça a les Llars d’Infants públiques de Lloret de Mar

Finalitzen els cursos escolars i es preparen les inscripcions per noves etapes o per iniciar la primera etapa a la llar d’infants. Tot aquest enrenou porta confusions, i dubtes a les famílies de la vila.. Ho estarem fent bé?, tenim la informació correcta?

A la redacció de Lloret Gaceta ens arriben les inquietuds i queixes dels nostres veïns, i encara que ho vulguin explicar de manera anònima, nosaltres els volem donar veu:

“Som 134 famílies les que ens hem quedat sense plaça pública oficialment segons les llistes de l’ajuntament de Lloret, sabem que no és un problema nou, però també sabem que és un problema que va a més cada any. Moltes d’aquestes famílies som treballadores tots dos membres de la unió familiar, i veiem injust el que està passant, i una part de culpa la té el repartiment de punts i lògicament la manca de places públiques. Destaquem també que avui dia moltes d’aquestes famílies estem encara sense Llar d’Infants on poder deixar els nostres petits quan estiguem treballant. Alguns companys han accedit a les escoles bressol privades, però aquestes, les que queden, ja que n’ha tancat alguna… també estan a “tope””.

Places públiques disponibles:

Requisits per poder accedir a una plaça pública i els problemes que té Lloret:

Primer de tot, i parlant de la primera etapa de vida escolar, els pares que necessitin portar els seus fills a la llar d’infants tenen tota la informació al web de l’ajuntament molt ben detallada i cal llegir amb calma ja que hi ha molta informació. Sabem que molts infants s’han quedat sense plaça a les llars d’infants municipals. Cal saber que l’admissió requereix el compliment d’alguns requisits com que; els pares (els dos) treballin, o en el cas de família monoparental, la persona treballi, a través d’un sistema de punts també es té en compte els anys d’empadronament i altres qüestions que es poden consultar al web de l’Ajuntament 👉🏻aquí.

A Lloret només tenim dues llars d’infants municipals: Els Pops, i Lola Anglada; un cop a la web de l’Ajuntament (apartat d’educació), si cliqueu a cada nom de llar d’infants, hi trobareu tota la informació referent als infants que s’han preinscrit, els punts per optar a una plaça, i com està la llista d’espera. Observant que dels que han quedat sense plaça en gran part no compleixen el mínim de punts, com per exemple, que no estan empadronats a Lloret. De la llista d’espera, els que compleixen les condicions exigides segurament tindran plaça segons ens han comunicat.

L’acceptació de places a cada centre depèn de la Generalitat (tot i que les llars són municipals), ja que aquesta institució és la que regeix i marca normes, com la de què cada infant ha de tenir 2 m quadrats d’espai en la seva classe, per tant, està limitat el nombre d’alumnes. Per acollir més infants caldria edificar, i depèn dels pressupostos de la Generalitat i factors que cal tenir en compte com ara que hi ha infants que no viuen sempre a Lloret, ni estan empadronats, o bé perquè acaben d’arribar o els pares fan temporades o no treballen tot l’any. Recordem que l’assistència a la Llar d’infants no pertany a cap etapa d’ensenyança obligatòria i tot i que en el supòsit d’obtenir ajuts com els del fons Nex Generation, només es cobriria una tercera part, i l’ajuntament no té prou pressupost per fer noves construccions a dia d’avui.

PUNTUACIÓ PER ACCÉS A PLACES (LLAR D’INFANTS):

CRITERIS DE PRIORITARIS; Germans/es escolaritzats/es al centre en el moment de la preinscripció (50 p). Proximitat del domicili (només una opció): -domicili a Lloret de Mar (30 p.)-Lloc de treball dels pares a Lloret de Mar (20 p.) Beneficiaris de l’ajut de la renda garantida de ciutadania. (15 p.).

CRITERIS COMPLEMENTARIS: Per tenir pares o tutors treballant al centre educatiu (10 p.) Per formar part d’una família nombrosa o monoparental o situació d’acolliment familiar (10 p.) Per haver nascut en un part múltiple (10 p.) Situació laboral en cas de treballar ambdós progenitors (10 p.) Empadronament (5p. Màxim per progenitor) fins a un màxim de 10 p. Discapacitat de l’alumne/a, pare o mare, tutor/a o germans de grau igual o superior al 33% 15 p. Per tenir la condició de víctima de violència de gènere o terrorisme (10 p.).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button