La GentNotícies

12 mesos sota les aigües de Sa Caleta amb l’objectiu de M. Carmen Bernat de Lloret de Mar

Avui parlem de mar, de colors extraordinaris, d’imatges màgiques, però sobretot, parlem de Lloret de Mar i d’un dels seus indrets més emblemàtic: SA CALETA. Un lloc de natura especialment privilegiat, on es pot gaudir d’un microclima especial, un entorn extraordinari i familiar. Un lloc en què sovint podem trobar la protagonista de l’entrevista que podeu llegir tot seguit.

Conversem amb la M. Carmen Bernat, nascuda a Lloret de Mar; des de petita li agrada passar estones a Sa Caleta, passejar, observar els seus racons, i prendre banys de mar tot l’any, alhora que captura les millors imatges que aquest lloc pot oferir, tant dins com fora de mar. La M. Carme Bernat Montero té 76 anys, està jubilada, i d’ençà que no treballa intenta fer el que més li agrada.

Abans de compartir l’entrevista, viatjarem des de l’objectiu de la seva càmera durant aquests darrers 12 mesos sota les aigües d’aquest paradís… on la fauna, la flora, els colors i l’harmonia reflecteixen la perfecció durant tot l’any en aquest racó tan especial: Sa Caleta.

GENER 2022


FEBRER 2022


MARÇ 2022


ABRIL 2022


MAIG 2022


JUNY 2022


JULIOL 2022AGOST 2022


SETEMBRE 2022


OCTUBRE 2022


NOVEMBRE 2022


DESEMBRE 2022


I… una de regal: GENER 2023


ENTREVISTA A L’ARTISTA:

M. Carmen, a què dediques el teu temps, ara que pots gaudir de la jubilació? que és el que més t’agrada fer?
El que més m’agrada és la fotografia, l’esport, anar a Sa Caleta a banyar-me… i com a persona faig el que crec que tinc el deure de fer!

D’on ve la teva afició a la fotografia?
De petita veia el meu pare revelar les fotos analògiques. Era un gran professional del cinema i de la fotografia, com també ho era el meu germà Josep i ho és la meva germana Cristina, crec que ve de família, l’altre germà Joan és un gran pintor i ceramista.

Amb quin tipus de càmera fas les fotos?
Les de l’aigua amb una càmera Olympus submergible.

Quina va ser la teva primera càmera i quan vas començar a fer fotos?
N’he tingut vàries de càmeres d’analògica a digitals, i de submergibles tres, sempre Olympus.

Què fas amb les imatges?, com les guardes i classifiques?
El primer que faig és mirar-les, després llençar les que no han sortit bé. Hi ha molts dies no n’hi ha cap de bona, les bones les guardo amb carpetes i les que m’agraden, les imprimeixo amb paper, però he de dir que sóc bastant desastre per classificar-les.

Majoritàriament, les teves imatges han estat captades a Sa Caleta; que té d’especial aquest indret?
És molt difícil expressar el que sento a la Platja i al fons de Sa Caleta, quan estic amb contacte amb l’aigua, mirant el seu fons, un fons on conviuen una gran quantitat de diferents espècies marines amb diferents colors i formes desconegudes. Observant aquesta meravella de la natura, m’oblido de tot i perdo la noció del temps, millor dit, estic en la meva arcàdia. Sens dubte el fons marí és un món diferent, és un món màgic! En el mar no hi manca cap color. Però diuen que la mar és Blava…

Parla’ns del grupet “Amics de Sa Caleta” com va néixer? Que feu?

Som uns amics que fa anys ens banyem a Sa Caleta tot l’any i entre nosaltres sempre ens hem dit, “els amics de Sa Caleta” i la frase de “Lloret bany tot l’any” és del meu cusí, Josep Maria Arpi.

Surts a buscar imatges concretes o et deixes sorprendre?
No, el paisatge del fons marí canvia cada dia, la vida que hi ha, el seu color, el moviment, les pedres, les plantes, la posidònia, un dia hi ha una espècie de peix i l’endemà un altre, és la cosa fantàstica que té el mar. Entro a l’aigua amb la càmera mirant si veig alguna cosa diferent i sempre descobreixo alguna cosa que jo desconeixia, segons el temps, segons si hi ha algun tipus de peix diferent, corps marins o meduses i intento millorar les fotos que tinc!

Amb quina freqüència, surts a fer fotos?
Dins el mar, si puc cada dia, sempre que el mar estigui clar i en calma. Si està mogut llavors miro s’hi trobo alguna cosa que el mar a llançat fora o a les roques, cargols, petxines, crancs…

Has estudiat fotografia? 

Si, he fet alguns cursos i tallers, m’agrada aprendre, encara que quan més aprenc me’n dono conte que cada vegada en sé menys!

T’has presentat a algun concurs?
No, jo faig fotografia per mi i perquè m’agrada, soc aficionada!

Què és el més estrany que has pogut fotografiar?
Fotos abstractes.

Hi ha alguna cosa, o instant que t’agradaria capturar i encara no ho has aconseguit?
No m’ho he plantejat, sempre hi ha alguna cosa diferent, això és el que m’agrada, mirar i disparar.

Com definiries que és; “una foto perfecta”?
Jo penso que la foto perfecta no existeix, cada persona la veu de diferent manera, a un l’hi pot agradar i a l’altre no, el mateix passa amb totes les obres d’art!

Alguna foto curiosa? Aquest passat estiu, una noia Noruega vestida de sirena hem va fer gràcia i ho vaig veure original per fer-li la foto i poder immortalitzar el moment. Recordo aquell dia amb una llum especial a Sa Caleta i va quedar una foto molt curiosa.

Quina ha estat l’última foto que has fet?
Ahir a una gavina volant.

Gràcies, M. Carmen Bernat, ara cada cop que veiem una dona a Sa caleta prenent un bany de mar amb la seva càmera fotogràfica, sabrem que molt possiblement, ets tu… preparada per 12 mesos més, sota les aigües d’aquest paradís… Sa Caleta.

M. Carmen Bernat

One Comment

  1. Son fantastiques aquestes fotos. M’agradaria ser tan valenta per banyarme tot l’any, pero quan arriba el novembre ja s’em fa una muntanya banyarme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button