CulturaNotícies

‘1 metre quadrat de poesia’: campanya de primavera a Lloret de Mar

Amb el títol de la campanya, “1 metre quadrat de poesia”, des de l’Oficina de Català de Lloret de Mar es volen reivindicar les bondats de reservar en les nostres vides un espai per a la poesia. Per més petit que sigui.

El començament de la primavera, quan la natura reneix, és un moment inspirador per celebrar la vida i la poesia és un mitjà excel·lent per fer-ho. És per això que s’ha triat aquest moment de l’any per posar en marxa la campanya “1 metre quadrat de poesia”.

Les poesies triades són totes d’autors diferents per tal de fer difusió de la riquesa de la literatura catalana. Olga Xirinacs, Maria Antònia Massanet, Agustí Bartra, Joan Salvat-Papasseit, Rosa Leveroni, Vinyet Panyella, Pep Ros, Vicent Andrés Estellés, Josep Maria Junoy, Joana Raspall, Miquel Martí i Pol, Pep Mita, Joaquim Ruyra, Antonina Canyelles, Gabriel Janer Manila, Guillem d’Efak, Tanit Amorós, Josep Pedrals, Carme Riera, Anna Gual, Maria Mercè Marçal, Mercè Rodoreda, Maria Jesús Bolta, Enric Casasses, Montserrat Abelló i Cèlia Viñas tenen un metre quadrat als aparadors de Lloret.

La campanya, vigent fins a finals d’abril, ha comptat amb la col·laborarió d’entitats i establiments lloretencs que han ofert espai als seus aparadors per ser ocupat per la poesia:

Agència de viatges Radial ToursFarmàcia MartínezPavelló del Pompeu Fabra
Agència de viatges Tastets de MónFloristeria VescPavelló Municipal d’Esports
BibliotecaLlaminadures El GlasséPistes d’Atletisme
Calçats FàbregasNaturaPerruqueria Mercè Riera
Centre Cívic del RieralOficina de Català CPNL Perruqueria 9Art
Decoració FontOIAC Ajuntament Roba interior L’Alegria
Farmàcia CànovasPavelló del RieralTeatre

Aquesta campanya també té presència virtual en les xarxes socials -la pàgina de Facebook de l’Oficina de Català i el perfil d’Instagram del CNL de Girona– i convida els usuaris d’aquestes xarxes a fer servir l’etiqueta #1mquadratdepoesia per engruixir aquesta presència.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button