El PobleNotícies

“Un augment del 40’9% en infraccions administratives”: es presenten les dades del primer semestre’23 a la Junta Local de Seguretat a Lloret

L’alcalde ha presidit la Junta i han assistit el subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, i la delegada del govern a Catalunya, Laia Cañigueral amb els diferents comandaments dels cossos policials de Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guardia Civil, Bombers i Protecció Civil.

Durant aquests dies a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Lloret, va tenir lloc la Junta Local de Seguretat presidida per l’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, i que va comptar amb la presència del regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez; el subdelegat del govern de l’estat espanyol a Girona, Albert Bramon, la delegada del govern de la Generalitat de Catalunya, Laia Cañigueral i els caps, sotscaps i comandaments dels diferents cossos de seguretat: César Martínez, cap de la Policia Local; Xavier Domènech, sotscap de la regió Policial de Girona; David Castro, cap de l’ABP de la Selva Litoral de Mossos d’Esquadra; Miguel Pedro Garcia, cap de la Policia Nacional; Agustín Gómez, cap de la Guàrdia Civil Palamós; Luis Alfonsin, cap de bombers de Lloret i el cap de Protecció Civil de Lloret, Felip Carbonell.

Dades de la Policia Local de Lloret

Durant la reunió la Policia Local de Lloret va presentar les dades estadístiques corresponents al primer semestre del 2023. Així, de gener a juny, s’ha dut a terme un total de 8.672 serveis, unes xifres similars al 2022 en les que es varen realitzar 8.581 serveis en el mateix període. Pel que fa a la distribució per àmbits un 32’5% són de Policia de seguretat (3.085 serveis); un 15’3% de Policia administrativa (1.449); un 18’% de Policia de trànsit (1.755) i un 17’5% de Policia assistencial (1.661) com a àmbits més destacats.

En relació a les infraccions administratives, la Policia Local de Lloret disposa d’una unitat especialitzada en Policia administrativa, ascendeixen a 1.807 respecte a les 1.282 de l’any passat (període gener-juny). Aquestes dades suposen un augment del 40’9% i que inclouen infraccions de la llei 4/2015 de seguretat ciutadana amb un total de 580 de les quals 355 pertanyen a consum estupefaents; infraccions de l’ordenança de civisme i convivència, 384 incidències, de les quals 170 són per molèsties; 209 infraccions de la llei de residus; 49 infraccions de la llei d’accessibilitat; 19 infraccions de l’ordenança de via pública; 84 infraccions de l’ordenança d’animals i 15 infraccions urbanístiques. Des de l’Ajuntament s’ha sol·licitat als diferents cossos de seguretat col·laboració en l’augment del nombre d’efectius i patrullatge; augment del nombre d’inspeccions a establiments referents a drets de la propietat intel·lectual; augment dels dispositius de controls de Salut Pública i perllongament de la presència dels serveis d’ARRO i Brimo de Mossos d’Esquadra fins el tancament dels establiments d’oci nocturn.

En relació a la distribució de serveis per zones aquest primer semestre del 2023 un 86% correspon a zona urbana, principalment al nucli antic, i un 13% a urbanitzacions. Cal destacar la tasca realitzada des de l’àmbit preventiu amb dispositiu planificats que ascendeixen a un total de 254 (de gener a juny).

Un altre servei que es va destacar des de la Policia Local és la tasca duta a terme des de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) i que ha permès evitar que situacions com conflictes comunitaris repercuteixin en els serveis ordinaris. Les dades mostren que un 33% dels conflictes s’han resolt gràcies a la mediació realitzada per aquest servei de la Policia Local.

Dades Mossos d’Esquadra

Per part de Mossos d’Esquadra van destacar la bona coordinació i intercanvi d’informació existent entre cossos de seguretat i emergències que actuen en el municipi. Quan a valoració de dades delinqüencials corresponents als últims dotze mesos han detectat un increment de furts coincidint en el període d’estiu, tot i que la resta de l’any, la incidència ha estat molt similar a les dades dels anys anteriors. També van fer referència el pla d’estiu i el reforç policial de patrullatge ordinari i extraordinari que s’hi destina. Concretament, hi ha presència a més del patrullatge habitual dimensionat equips d’ordre públic de manera permanent a la població els mesos de juliol i agost.

A més, major presència de serveis centrals per dur a terme dispositius d’investigacions de grups criminals. A banda, van valorar molt positivament els controls conjunts entre els cossos policials que s’estan duent a terme destinats a combatre la prostitució a la via pública, la venda d’alcohol a menors, els delictes sexuals i la presència d’armes blanques i el cultiu i venda de marihuana.

Durant la reunió també s’ha fet seguiment del dispositiu d’estiu que realitzen els diferents cossos de seguretat en aquesta època de màxima afluència estival i s’han abordat temes estratègics de seguretat pels propers anys. L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha explicat que “per aquests reptes que té Lloret de Mar com a municipi i destinació turística de primer nivell és prioritari continuar treballant en la coordinació entre els diferents cossos de seguretat i establir estratègies conjuntes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button