NotíciesSuccessos

Un incendi a l’abandonat Brava Park i en un edifici de Lloret mobilitzen nou dotacions de bombers

Dimarts 19 de març: Incendi a l’abandonat Brava Park de Fenals, Lloret de Mar

El barri de Fenals a Lloret de Mar, ha estat l’escenari d’un incendi aquest dimarts, 19 de març, quan un veí ha alertat els serveis d’emergència al voltant de les 18:45 hores, després d’observar una columna de fum procedent dels apartaments abandonats Brava Park, situats al Carrer de l’Havana. Ràpidament, tres dotacions de bombers i dues de policia local s’han mobilitzat cap a la zona.

Zona de persones sense sostre

En arribar, els bombers han constatat que el foc, originat per uns cartons i unes mantes als baixos de l’edifici de quatre plantes, començava a propagar-se. Tot i que el motiu específic de l’incendi no ha estat determinat, l’edifici, que des de fa anys està buit, ha esdevingut la llar d’una comunitat de persones sense sostre, causant diverses tensions i incidents en el veïnat.

Gràcies a la ràpida actuació dels bombers, l’incendi ha estat extingit sense que es propagués més enllà ni causés ferits. Tot i això, la presència d’aquesta comunitat en l’antic complex turístic ha generat malestar entre els veïns de Fenals, una zona residencial pròxima als prestigiosos Jardins de Santa Clotilde com exemple, per la imatge de degradació i els freqüents episodis de conflicte que es presenten a la zona.

El Brava Park, propietat del Grupo Seis 2005 SL, part del grup H-TOP, ha estat objecte de diverses polèmiques al llarg dels anys, incloent plans fallits de reconversió i tensions per part de l’antiga administració municipal per mantenir la parcel·la en condicions adequades. Tot i els intents de segellar l’accés, la propietat ha estat incapaç de garantir la seguretat constant, citant altres prioritats d’inversió, com la recent remodelació de l’Hotel Royal Beach, ara conegut com a hotel Amatista que inaugura instal·lacions el proper 27 de març.

La situació del Brava Park ha provocat fins i tot que l’associació de veïns sol·licités fa anys l’expropiació de la finca a l’antic govern, una mesura rebutjada per l’ajuntament a causa del seu elevat cost.

La continua presència d’okupes i l’estat de deteriorament de l’edifici segueix sent un punt de fricció significatiu, empenyent la imatge d’una zona altrament distingida per la seva bellesa i patrimoni que amb el pas dels anys s’està deteriorant.

Dimecres 20 de març: Incendi en un edifici de Lloret de Mar deixa la tercera planta afectada

Un incendi en un edifici situat a la intersecció del Carrer Rovira de Dalt amb el Carrer Barcelona, a Lloret de Mar, ha deixat la tercera planta greument afectada per les flames.

El succés ha mobilitzat sis dotacions de bombers, així com la Policia Local, Protecció Civil, els Mossos d’Esquadra i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). L’incident ha començat avui dimecres 20 de març a les 11:15 hores, després que diversos veïns alertessin els serveis d’emergència sobre el foc.

🔴 Actualització 12:19h: Des de fa més d’una hora, els equips d’emergència treballen intensament per apagar l’incendi i garantir la seguretat dels residents i l’estabilitat de l’edifici. Algunes persones afectades per inhalació de fum estan sent ateses pels serveis mèdics a les ambulàncies arribades al lloc. Es desconeixen les causes de l’incendi fins al moment. S’espera que les autoritats proporcionin més detalls en les próximes hores.

🔴Actualització 12:43h: Segons l’informe de l’equip de bombers: l’habitatge es trobava buit en el moment dels fets. L’origen ha estat en una habitació plena de brossa que ha quedat totalment calcinada. Tot i que el foc es va limitar a aquesta àrea, la resta del pis va resultar afectada pel fum. Afortunadament, no hi havia ningú al lloc en el moment de l’incident. Mossos d’Esquadra investiguen les causes del succés.

🔴Actualització 15:37h: Els bombers han controlat totalment el foc i ventilat l’edifici. Arran de les conseqüències del foc, el pis ha quedat molt afectat i els Bombers han acompanyat el propietari a dins i el pis ha quedat custodiat per la policia, segons indiquen els Bombers. No s’ha hagut de lamentar cap víctima en aquest succés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button