Notícies

II congrés mundial de plogging: coneixement i pràctica per vetllar per la salut del mediterrani

L’esdeveniment l’organitza la Fundació Climent Guitart, 

juntament amb el CEME dels Mossos i La Mar de Dones

El II Congrés Internacional de Plogging, promogut per la cooperativa La Mar de Dones, el Club Esportiu de Mossos d’Esquadra (CEME) i la Fundació Climent Guitart, se celebrarà els pròxims divendres i dissabte, 6 i 7 d’octubre, a Lloret de Mar, amb el suport de l’ajuntament de la població.

El plogging és una modalitat que combina la pràctica esportiva amb la recollida de residus del medi natural i que es practica a diversos punts del mon. Igual que l’any passat, els debats es complementaran amb una netejapel litoral de Lloret, amb una especial atenció al camí de ronda de la Dona Marinera. El missatge del plogging és el de millorar la salut del planeta a través de l’esport, en què tothom hi surt beneficiat. 

El Congrés s’allargarà dos dies. Divendres, serà una jornada de treball que començarà a les 09.00 a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort, amb la part més formal del Congrés, que contemplarà ponències i taules rodones, entre les quals destaca la de Juan Naya, CEO de ISDIN, Rejuvenecer el Mediterráneo: cómo ser parte de la solución. També hi prendran part,entre d’altres, la nedadora Ona Carbonell o el professor universitari José Antonio Donaire, juntament amb alumnes de l’Institut Rocagrossa.

L’endemà dissabte arriba la neteja pel camí de ronda, per recollir els residus d’aquest entorn del passeig Manel Bernat i Dona Marinera. La sortida serà a les 10.30 i durarà dues hores. Els Mossos hi participaran amb la unitat subaquàtica del seu club esportiu, amb la qual faran una neteja del mar. Aquesta sortida serà simultània a diferents indrets i ciutats del món, en l’anomenat Plogging Day.

Tothom qui vulgui assistir-hi, es pot inscriure gratuïtament al correu-e acompano@guitarthotels.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button