EconomiaNotícies

Es busquen 152 joves per treballar en aquestes 6 entitats a la provincia de Girona

El programa d’FPO dual del SOC ofereix a la demarcació de Girona 152 contractes d’un any a joves i formació per aconseguir un certificat de professionalitat

Les persones joves interessades han de posar-se en contacte abans del 15 de febrer amb les entitats promotores dels projectes: Kreas, Fundació Obra Social Comunitària de Bellvitge, SH Concept Formació, SERSA, Fundació Gentis i Metall Girona

Les ocupacions i formacions que s’ofereixen són dels àmbits de la indústria càrnia, la jardineria, el socorrisme aquàtic, l’atenció a les persones, la comunicació i la fabricació mecànica.

El nou programa de formació professional per a l’ocupació en format dual que ha posat en marxa el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) s’ha concretat a la demarcació de Girona en 9 projectes que permetran a un total de 152 persones joves en situació d’atur rebre una formació que els permeti obtenir un certificat de professionalitat, al mateix temps que estan contractats per una empresa durant 12 mesos.

Aquests 9 projectes de FPO dual estan finançats pel SOC amb un total de 2.948.256 euros i estan impulsats per 6 entitats de les comarques gironines, que oferiran les següents ocupacions:

 • Kreas – Centre integral de formació en indústries càrnies i agroalimentàries (Olot, 3 projectes): operari de producció de la indústria càrnica, operari d’expedicions, operari de recepció de matèries primeres, elaborador de productes carnis, operador de carretons elevadors, i especejament d’animals.
 • Fundació Obra social Comunitària de Bellvitge (Sant Gregori): aprenent de jardiner.
 • SH Concept Formació SL (Sant Hilari Sacalm): socorrista aquàtic.
 • SERSA, Serveis socials i administratius SCCL (Girona, 2 projectes): gerocultor/a a centres residencials i centres de dia, cuidador/a de persones amb discapacitat física, psíquica i/o sensorial, i cuidador/a de persones dependents en institucions.
 • Fundació Privada Gentis (Girona): suport auxiliar de l’àrea de comunicació i tecnologia.
 • Metall Girona (Girona): operaris de manipulació de peces, operaris soldadors, operaris mecanitzadors, operaris de torn i plegadores, i operaris de cadena de muntatge.

Les persones joves que siguin escollides per participar rebran formació d’introducció a l’ofici, prèvia a la contractació, i també la formació vinculada a un certificat de professionalitat en aquell àmbit, que s’impartirà durant la fase de contractació. La contractació serà mitjançant un contracte per a la formació i l’aprenentatge de 12 mesos a diferents empreses repartides per tota la demarcació i que van des de microempreses fins a grans empreses, com en aquest cas la Corporació Alimentària Guissona o Noel.

Poden optar a aquests projectes formatius i de contractació les persones joves de 16 a 29 anys, preferentment sense qualificació professional, i que comptin amb els requisits per a seguir un certificat de professionalitat de nivell 1, 2 ó 3, segons el projecte. És requisit que estiguin inscrites al SOC com a demandants d’ocupació no ocupades.                                                                                  

Les persones interessades s’han de posar en contacte amb l’entitat impulsora del projecte (àmbit professional que els interessi) abans del dia 15 de febrer. La contractació de les persones aprenents tindrà lloc durant el mes de març.

17M€, 61 projectes, 875 joves aprenents i 250 empreses a tot Catalunya

El SOC destina 17 milions d’euros a impulsar projectes de FPO dual per a persones joves en sectors productius generadors d’ocupació o amb gran mancança de personal qualificat, com l’industrial, l’agroalimentari o les energies renovables.

Finalment s’han atorgat subvencions a 61 projectes a tot Catalunya, en els quals participaran 875 persones joves aprenents, 79 professionals de suport finançats i unes 250 empreses de tots els sectors i tipologies.

Les entitats impulsores dels projectes són 18 entitats locals/empreses públiques, 9 empreses privades/centres de formació i 34 fundacions i entitats sense ànim de lucre.

Aquest programa, que el SOC ha convocat per primera vegada, és un exemple de treball en xarxa i encaix entre l’administració pública, el tercer sector i el teixit productiu. El seu objectiu és millorar, a través de la formació, l’ocupabilitat de les persones joves, especialment de les que no disposen de qualificació professional, que són les més afectades per l’atur i la precarietat.

Durant els propers mesos el SOC preveu obrir de nou aquesta convocatòria per donar resposta a nous projectes en d’altres sectors i territoris. 

Es poden consultar tots els projectes d’FPO dual finançats pel SOC a la web:

http://garantiajuvenil.gencat.cat/ca/Que_Toferim/Formacio/contracte-de-formacio-i-aprenentatge/

2 Comentaris

 1. Me gustaría participar en este proyecto, tengo muchas ganas , también necesito el trabajo , sería un placer participar soy muy dedicada y aprendo rápido.

  Usaría el dinero para mis estudios ya que actualmente no me lo puedo permitir, sería una gran ayuda.

  Gracias de antemano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button