EconomiaNotícies

El Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar denuncia l’impacte de les noves ordenances fiscals sobre el sector

El Gremi de Bars i Restaurants de Lloret de Mar ha manifestat una enèrgica oposició davant les recents ordenances fiscals que, segons afirmen, podrien tenir greus repercussions per a la viabilitat dels negocis locals de restauració. Les noves mesures, aprovades ahir dilluns 28 d’octubre al ple municipal, inclouen un increment notable en les taxes aplicades al sector, afectant especialment els autònoms i petits empresaris de la zona, molts dels quals es veuen en perill davant el que consideren una “doble imposició”.

Un dels punts més controvertits que ha denunciat el Gremi és el nou mètode de càlcul de la taxa d’escombraries, que ara es basa en la superfície de l’establiment en lloc de l’aforament. Aquest canvi afecta directament aquells locals que disposen de grans espais, però amb una ocupació limitada, fent que la taxa esdevingui desproporcionada i injusta. A més, el fet d’incloure les terrasses en el càlcul de la taxa suposa un sobrecost que, segons el Gremi, és un greuge per als locals amb espais exteriors, arribant fins i tot a qüestionar la sostenibilitat de molts negocis.

Comparativa 2024 contra el que serà el 2025

La pujada també impacta en el coeficient de situació relacionat amb l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), penalitzant en particular els establiments més grans i aquells que generen llocs de treball i contribueixen a la dinamització dels carrers de Lloret. Aquesta mesura ha estat qualificada pel Gremi com “un càstig” per als negocis que més aporten a l’economia local i la vida social del municipi, ja que implica una càrrega addicional en un sector que ja afronta una elevada fiscalitat.

Marc Linares, president del Gremi de Bars i Restaurants, ha expressat la seva preocupació afirmant que aquestes ordenances representen “una càrrega insostenible per a molts negocis del nostre sector”. Linares reclama a l’Ajuntament una revisió urgent d’aquestes mesures, amb l’objectiu de garantir la continuïtat de molts establiments que considera essencials per a l’economia i el turisme local.

Davant d’aquesta situació, el Gremi insta l’Ajuntament a reconsiderar les noves ordenances i a buscar alternatives més equitatives i sostenibles. En un context de recuperació econòmica i amb la competència turística en augment, el sector de la restauració alerta que aquestes taxes podrien afectar negativament no només l’activitat dels negocis locals, sinó també el dinamisme i la imatge de Lloret de Mar com a destinació turística.

Per tot això, el Gremi aposta per un diàleg obert amb les autoritats municipals per trobar solucions que permetin protegir el sector de la restauració, fonamental en l’economia i el dia a dia de Lloret.

4 Comentaris

  1. Tranquils què aquest Ajuntament no farà res com amb l’IBI i la puja brutal d’ impostos de l’any passat.
    Necessiten diners per mantenir els drons, el carril bici, ….

  2. Ya tocaba que les suban impuestos a los negocios “de temporada”, el resto de habitantes los venimos sufriendo habitualmente, sobre todo el de basuras, ya que los que más generan son los que menos reciclan y más se aprovechan de estas coyunturas.

  3. Veig la comparativa i no em sembla que s’hagi augmentat tan la taxa, em sembla fins i tot llogica i correcta, qui més beneficis té del turisme més a d’aportar, donat que fa més consum dels serveis del municipi, comparant les mateixes taxes, no veig el problema.
    Ara si hi ha la pretensió de fer-nos veure la comparativa afetgin al 2025 la terrassa, ja no comparem correctament, mirem les mateixes coses, altres coses no valen, es fer trampa.
    Pretendre explotar com negoci propi els espais públics no és just, qui vol utilitzar la via pública ha de pagar-ho, que vol donar visibilitat al seu negoci privat ocupant la via pública tambe ha de pagar-ho, un no pot aprofitar espais que pertanyent a la ciutadania a cost zero. La solució pasa per fer-ho pagar als que gaudeixent del espai carregant un sobre cost a les consumicions, l’exclusivitat te un cost i qui no ho vulgui pagar que en gaudeixi, aquells que tenen un negoci ocupant espai públic també tenen l’opció de no fer-ho. No és llogic que tingui els mateixos impostos qui no fa servir més que les seves instalacions, que qui té com instalacions pròpies espai públic.
    S’ha de racionalitzar l’ús del espai públic, com a mostra i exemple tenim l’ús de tot el passeig marítim, restem espai a tot els membres de la nostra vila ¿deixant de gaudir dell a cost cero? ¿Em de pasear entre taules i cadires? ¿Bloqueigem la vorera peatonal del passeig per tenir que fer baixar al asfalt sa les persones generant un altre entrebanc a la mobilitat a la zona del front mari?.
    La reflexió es que qualsevol sacrifici no ha de suposar un cost per tots aquells que vivim a Lloret, qualsevol sacrifici ha de ser càrrec del que ens visita, ja ni ha prou de ser un municipi d’oferta i ganga, ens em de fer valer.
    El més trist és que això només ho sabem veure tots aquells que sentim que ens estem venen el poble a preu de saldo.

  4. Només comentar que el gràfic – quadre que ha facilitat el Gremi d’Hostaleria NO és correcte amb els imports indicats, ja que en les Ordenances Fiscals de l’exercici 2024 els imports són molt més superiors (a banda de que falta incloure la taxa de clavegueram) També es pot comprovar amb qualsevol rebut d’escombraries d’aquest any en restauració (no sé d’on han tret aquest imports), confonen als empresaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button