EducacióNotícies

Dimecres 1-F: S’inaugura la nova Escola d’Hostaleria de Lloret de Mar

Avui 1 de febrer del 2023 oficialment s’ha inaugurat a nova Escola d’Hostaleria de Lloret de Mar. Les instal·lacions es troben ubicades a l’establiment hoteler BPM (antic Hotel Eugenia) i tenen una superfície de 1.000m2 amb capacitat per 200 alumnes. Actualment hi ha 118 estudiants que estan cursant els Cicles Formatius de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia i Serveis en Restauració i el Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió d’Allotjaments Turístics de l’Institut Ramon Coll i Rodés on ja podran realitzar les pràctiques de cuina i restauració.

Aquest equipament s’ha posat a disposició gràcies a un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lloret i l’hotel BPM i l’arrendament inicialment serà pel curs 2022-2023 amb un import total de 81.675€ IVA inclòs.L’escola d’hostaleria de Lloret de Mar es va fundar al curs 2007-2008 amb el cicle formatiu de grau mitjà de cuina i gastronomia. Més tard que es va ampliar amb els serveis de restauració. Amb el temps es va crear el curs de forneria, confiteria i pastisseria, no formant part dels estudis d’hoteleria i turisme, sinó de la família d’estudis d’indústries alimentàries.

Lloret Gaceta ha parlat amb la directora de l’Escola i de l’institut Coll i Rodes; Lluïsa Peralta:

-Des dels seus inicis, l’Escola ha tingut diferents ubicacions per exercir les pràctiques, a què es deuen els canvis?

Les primeres classes pràctiques (2007) es van realitzar a l’Hotel Eugenia (de dimarts a divendres), i les teòriques a l’Institut Coll i Rodés (un dia a la setmana). A partir de l’any 2012 i fins el passat 2022, les classes pràctiques es van fer a l’hotel Evenia Olympic. Actualment, el lloc de pràctiques està distant de l’Institut Coll i Rodés (Hotel BPM Lloret Hotel, a l’Av. de Roca Grossa), per tant, només els dilluns es fan classes teòriques a l’Institut i el resta de la setmana a l’escola de l’hotel BPM, on també gaudeixen d’aules polivalents per fer classes teòriques. El canvi de lloc per dur a terme les pràctiques no depèn de l’Institut; això són convenis entre l’ajuntament i el departament d’Educació.

Alumnes de l’Escola

-Pràctiques de cuina i serveis al BPM LLoret Hotel. Quins són els avantatges i millores pels alumnes de l’Escola?

La nova ubicació va ser construïda específicament per ser una escola d’hostaleria, per tant te certa avantatge com aula d’aprenentatge i de pràctiques; cada alumne disposa del seu foc, i a l’Olympic es treballava en una cuina d’hotel no instal·lada específicament per ser una escola.

– El restaurant on es fan les pràctiques de cuina i sala, és obert al públic? Es pot accedir a dinar?

Els alumnes cuinen i ofereixen els seus serveis al públic en horaris concrets de dimarts a divendres:
De 13.30 h a 15 h es pot gaudir del menú llarg de degustació (prèvia reserva) i a les 15 h només es pot fer el menú “curt”.

– Els alumnes fan pràctiques fora de l’escola mentre estan cursant els estudis?

Els alumnes que vulguin acollir-se a la modalitat “dual” poden fer les pràctiques a l’escola alhora que també les fan a empreses col·laboradores, fet que està molt ben valorat, ja que els alumnes aprenen des de la realitat de la feina que estan estudiant.

-Nivell:

El nivell és molt bo, i les empreses sempre destaquen la bona feina que fan les persones que han estudiat al nostre institut. El públic quan ve a l’aula de restauració a degustar els menús surt molt satisfet, igual que les empreses que reben als nostres alumnes en practiques.

– Tenen bona sortida al món laboral els alumnes de Lloret?

L’alumne de l’escola d’hostaleria de Lloret de Mar troba feina fàcilment pel seu nivell d’estudis i pràctiques d’aprenentatge.

______________________

En referència al canvi d’ubicació de l’escola d’hostaleria de Lloret, el regidor d’Educació de l’Ajuntament, Albert Ferràndez ha declarat a Lloret Gaceta que: “El canvi de local ha estat motivat únicament per millorar, amb l’objectiu de poder oferir més qualitat de formació professional, amb la vista fixada en el fet que a mitjà termini es pugui arribar a un conveni o col·laboració amb alguna Universitat per oferir formació preuniversitària, o una part d’un grau o un màster”

Inauguració avui 1 de febrer

Ferràndez També ha destacat la bona entesa amb l’Evenia Olympic: “Sempre hem rebut molt bon tracte i hem estat molt bé a l’hotel Evenia Olympic, les instal·lacions eren molt correctes, i la formació anava d’acord amb les instal·lacions, L’única problemàtica que ens trobàvem és que no hi havia lloc per créixer, i per això vam buscar un lloc més gran amb l’única idea de millorar. Per tant, saben que estava disponible l’actual infraestructura, ens van decidir per traslladar allà l’escola”

El regidor de ciutadania i educació afirma que aquesta millora en l’Escola és una molt bona notícia per Lloret: “A partir d’aquí, i amb aquest canvi d’ubicació, l’Escola d’Hoteleria, reivindicada per la societat lloretenca des dels anys 70, sobretot pel teixit empresarial del sector turístic millora considerablement per benefici de tots”

L’Ajuntament de Lloret de Mar treballa des de fa anys per crear aquest pont entre el món acadèmic i  el sector turístic a través de la creació de convenis que permetin la professionalització en diferents àmbits laborals del sector turístic. Aquest estiu es va renovar el conveni  de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Ensenyament, l’Ajuntament de Lloret de Mar, el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar i l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar per col·laborar a impartir els Cicles Formatius de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia i Serveis en Restauració i el Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió d’Allotjaments Turístics, de 2.000 hores cadascun, a l’Institut Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar, per al curs 2022/23.

Agraïm a Lluïsa Peralta, i Albert Ferràndez aquesta informació que pot ser molt útil pels joves que volen pertànyer al món de l’hostaleria, pels empresaris lloretencs i pels bons gormands que a l’hora de dinar vulguin gaudir dels plats elaborats a l’Escola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button