CulturaNotícies

Dijous 21•S: Conferència i projeccions de films entorn al cineasta Eduardo Solá Franco, molt vinculat a Lloret

El Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar i el Cineclub Adler us presenten la cinquena edició de la TRIBUNA DEL SAMLM amb el títol Eduardo Solá Franco i Catalunya. Un cineasta experimental a Lloret de Mar a càrrec de María Belén Moncayo, directora de l’Asociación Archivo Nuevos Medios Ecuador (AANME) de Quito, Equador.

La relació del pintor, dramaturg i cineasta Eduardo Solá Franco amb Lloret de Mar s’estableix a partir dels vincles d’amistat que va mantenir amb el pintor Alejo Vidal-Quadras Veiga, i les continuades visites que va fer a les cases que la família Vidal-Quadras tenia a Lloret i Blanes.

L’estiu de 1962 el cineasta es va allotjar a la finca Pinya de Rosa(propietat de Fernando Rivière i Maria Teresa Vidal-Quadras) on va filmar El juicio de Paris, i que va tenir com a protagonistes les tres nebodes del pintor català, Maribel, Reyes i Carmen Vidal-Quadras y Cajiao. Una setmana després va filmar Escala de sirenes als jardins de Santa Clotilde de Lloret, amb Odila Roviralta i Arens d’actriu protagonista i vestida com una deessa grega.

Quan i on?

La conferència tindrà lloc el Dijous 21 Setembre a les 19h a la Teatre de Lloret (Plaça Germinal Ros), i seguidament a les 20h es durà a terme la projecció d’una selecció de films d’Eduardo Solá Franco. Accés lliure fins a completar aforament.

Amb LA TRIBUNA DEL SAMLM pretenen des de l’Arxiu de Lloret, fer conferències, presentacions i debats que estiguin relacionats amb el patrimoni cultural de la nostra població i del nostre país.

Activitat organitzada pel Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar i el Cineclub Adler, amb la col·laboració del Teatre de Lloret i la Capital de la Cultura Catalana 2023.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button