NotíciesSuccessos

Un camió s’estimba contra la caseta-puntal del Centre Cívic de Lloret de Dalt i queda enderrocada

Un ensurt fa endarrerir el projecte del Centre Cívic de Lloret de Dalt:

L’Ajuntament de Lloret de Mar va iniciar el passat mes de desembre les tasques de neteja a la zona verda del carrer de la Serra del Berguedà (és una àrea de 2.654 m² que limita amb els carrers Serra del Berguedà, Berga i Avinguda Arts).

Aquesta acció forma part d’un projecte més ampli presentat per l’Associació de Veïnes i Veïns (AAVV) de Lloret de Dalt per establir un Centre Cívic a l’aire lliure amb un hort comunitari. Aquest projecte, que consta en els Pressupostos Municipals del 2024, té com a objectiu crear cinc espais diferents dins la zona verda de Lloret de Dalt. Aquests espais seran destinats a usos veïnals i socials, amb l’objectiu de fomentar activitats orientades a la dinamització sociocultural i a l’acció comunitària.

Amb tot a favor i amb la il·lusió de què el projecte es dugui a terme, el passat 26 de gener, els veïns van patir un ensurt segons explica a Lloret Gaceta Lluís Cruz, president de l’AAVV de Lloret de Dalt, quan un camió que treballava en una obra privada al carrer de la Serra del Berguedà, carregant sorra, en un moviment de terra d’una parcel·la particular, es va desfrenar quan va intentar maniobrar per deixar passar l’autobús urbà.

-Lluís Cruz: Com va anar tot, i quins sons els danys produïts pel camió?

La mala sort va voler que, desfrenat, el camió va baixar sense control uns metres d’aquest carrer (fa pendent) i es va estimbar contra una caseta que protegeix un antic pou a la zona verda del carrer Serra del Berguedà. No hi va haver ferits, sortosament. La caseta es va ensorrar, i el pou ha quedat ple de runa.

Algunes imatges de l’abans i el després de la caseta

-L’associació ens han proporcionat imatges de la caseta, enregistrades just un dia abans de l’accident, i sembla que la caseta estava molt ben conservada

Efectivament, l’estat de conservació era molt bo, tot i estar trenta-cinc anys tancada i en desús, i el pou tenia aigua, tot i la sequera.

Aquesta caseta és un punt de referència del projecte?

El projecte de creació del Centre Cívic a l’aire lliure amb hort comunitari de Lloret de Dalt es localitza en aquesta zona verda del carrer Serra del Berguedà, una parcel·la pública on s’ubica l’antiga caseta amb un pou que, entre 1955 i 1985, va proveir d’aigua Lloret de Dalt.

Ara, trenta-cinc anys després hi havíem projectat allà mateix el Centre Cívic a l’aire lliure amb hort comunitari per aprofitar l’espai (i la caseta amb el pou, per regar l’hort) per donar-li un ús veïnal, comunitari i social. Un projecte que hem treballat amb l’Ajuntament i que, aquest 2024 s’ha començat a dur a terme, com deiem.

Cal aturar el projecte per les destrosses provocades per l’accident?

Ahir dilluns (29 de gener) ens hem reunit amb l’Ajuntament. El projecte no s’atura amb l’incident, al contrari; l’Ajuntament ha activat el tràmit per fer la reclamació a l’assegurança del camió accidentat i reclamar-li els danys pel perjudici en un bé municipal, que és la caseta i el pou. El projecte continua viu, l’Ajuntament hi té interès, però aquest incident l’endarrerirà almenys 2 o 3 mesos.

“Agraïm la celeritat amb què ha reaccionat l’Ajuntament en aquest afer, i l’acompanyament que ens ha donat per garantir-nos que el projecte de Centre Cívic a l’aire lliure segueix”.

Lluis Cruz (President de l’AAVV de Lloret de Dalt)

Vídeo de la zona afectada (Abans-Ara):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button