Una visita teatralitzada sobre l’òpera ‘Marina’, és una de les novetats de les visites d’estiu a Lloret. Consulta les activitats:
Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret ha fet pública la seva programació d’estiu 2022, per una banda amb visites emblemàtiques, i per l’altra, amb noves propostes.
La principal novetat de la temporada és una visita teatralitzada que es farà al Museu del Mar inspirada en l’Òpera Marina. Aquesta composició del músic navarrès Emilio Arrieta sobre lletra del poeta vigatà Francesc Camprodon que es va estrenar com a sarsuela al Teatro del Circo de Madrid l’any 1855 i com a òpera es va estrenar el 1871, es presenta aquest estiu com a comèdia operística. Al darrera d’aquesta visita que porta per nom Marina, Camprodon & Arrieta, hi ha l’empresa cultural lloretenca, Amargura Cultura. En aquesta visita, Emilio Arrieta i Francisco Camprodon coincideixen cada estiu al Museu del Mar a la recerca de Marina, la protagonista de la seva obra més insigne. Aquest retrobament dona peu a un viatge en el temps per explicar la història d’una òpera molt lloretenca. Es tracta d’una producció còmica i divertida on els autors de “Marina” compartiran amb els visitants moltes anècdotes sobre les seves vides i sobre la cerca de la protagonista, fins al punt que els espectadors acabaran brindant per la seva troballa.
Marina, Camprodon & Arrieta, s’ha programat tots els divendres de juliol fin el 2 de setembre a les 21h.
La segona novetat de l’estiu i que ja té totes les entrades exhaurides és la visita que porta per nom Vida eterna a la ciutat dels morts. Ha estat la novetat del mes de juny. Es tracta de la tradicional visita guiada al cementiri modernista de Lloret que es reinventa amb nous continguts per destacar en aquest cas a través d’un recorregut, la iconografia funerària del cementiri modernista que permet redescobrir, amb una altra mirada, el significat dels panteons i hipogeus i, alhora, explorar la voluntat de perpetuar la memòria d’aquells que ja no hi són a través de les seves sepultures.
Creus, àngels, flors i tot un desplegament de símbols no tant coneguts, que connecten la vida terrenal amb el més enllà, serveixen en aquesta visita com a fil conductor per conèixer el perquè de la seva presència en els cementiris. La visita és a càrrec de la historiadora de l’art lloretenca, Marina Garcia i Carbonell.
- Els clàssics d’estiu.
També es recuperen per la temporada d’estiu visites que tradicionalment tenen molta acceptació entre el públic com és la visita guiada al Castell de Sant Joan, per conèixer el passat medieval de Lloret. Aquesta s’ha programat tots els dissabtes de juliol a agost a les 19.30 h de la tarda.
Tots els dissabtes a les 10h del matí fins a l’octubre es pot fer la Ruta Indiana, que convida a fer un recorregut pel nucli antic del poble i conèixer els elements de l’època indiana més significatius: la Casa Garriga, el passeig Verdaguer, l’Ajuntament, l’Església, les Escoles Parroquials, i per finalitzar el recorregut, una visita a la Casa Museu de Can Font.
I per tal de commemorar els 25 anys de gestió pública dels Jardins de Santa Clotilde, els dies 1, 2 i 3 de juliol s’ha previst una visita guiada pels jardins a les 18.30h de la tarda.
La directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, ha explicat que totes aquestes propostes tenen com a objectiu fer que la ciutadania que els lloretencs i els turistes que vinguin aquest estiu, puguin conèixer i descobrir la riquesa del patrimoni cultural lloretenc d’una manera lúdica i diferent. Experiències totes elles que fan viu el patrimoni, en aquest cas, a través de la programació d’activitats atractives que motiven la seva visita i augmenten la satisfacció.
Per la seva banda el regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores ha destacat que es tracta d’una proposta que permet conèixer Lloret i la seva història de forma amena, entretinguda i a l’abast de tothom.
A totes les visites les places son limitades, per la qual cosa cal reservar la plaça de forma anticipada al web d’entrades de patrimoni.lloret.cat o bé al Museu del Mar 972364454.
Font: Ajuntament de Lloret de Mar