CulturaNotícies

S’organitzen jornades de portes obertes als diferents centres de culte de Lloret de Mar

Lloret de Mar publica un any més el seu Calendari Interreligiós, que impulsa el Pla de Ciutadania de Serveis Socials Especialitzats de l’àrea de Benestar i Família, amb les festivitats de les diferents comunitats i associacions religioses de la vila. Es tracta de la novena edició i la principal novetat és que s’han organitzat jornades de portes obertes per visitar tres centres de culte de Lloret.

Quan?

L’1 de febrer es podrà visitar el temple Gurudwara de l’Associació Shiri Guru Nanak Dev Ji Singh Sabha (a l’avinguda de Vidreres, s/n, Poligon industrial, nau 4). El 2 de febrer serà el torn de la Parròquia de Sant Romà (a la plaça de l’Església). Per últim, el dia 7 de febrer es podrà conèixer la Mesquita Mesjud Abubacar (al carrer Barcelona, 5). Seran visites guiades, en dos torns: un a les 10 h i un altre, a les 11 h.

Com a activitat complementària, la ràdio municipal emetrà, el pròxim dimarts 30 de gener, el programa “Us passo el micro…”, amb un col·loqui entre representants de la Taula de Diàleg interreligiós de Lloret. Al llarg de l’emissió, es compartiran reflexions i s’aprofundirà en el coneixement de les principals festes i tradicions de cada religió.

El regidor de Benestar i Família, Alejandro Pérez, ha assenyalat que “des del Pla de Ciutadania, valorem la feina activa que fan totes les associacions religioses del municipi per donar visibilitat a les diferents cultures que conviuen a Lloret de Mar, en la nostra condició de vila pluricultural”.

La publicació del Calendari Interreligiós de Lloret és una iniciativa que es va iniciar l’any 2016. Recull les festivitats de les comunitats i associacions presents a la Taula de Diàleg Interreligiós de la vila: la Parròquia de Sant Romà, l’Església Evangèlica Pentecostal de Filadèlfia, l’Associació Cultural de l’Índia, la Comunitat islàmica Mesjid Abubacar, la Comunitat islàmica Essouna, la Comunidad islámica jóvenes de Lloret de Mar, l’Associació religiosa Shiri Guru Nanak Dev Ji Singh Sabha i l’Església ortodoxa russa.

Actualment, a Lloret de Mar conviuen 102 nacionalitats i hi ha vuit centres de culte. En total, hi ha la representació de 7 confessions religioses diferents: l’Església catòlica, l’Església evangèlica, l’Església ortodoxa, l’Hinduisme, l’Islam, el Sikhisme i el Judaisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button