La sortida de ‘plogging’ a Lloret de Mar es va dur a terme a la platja de Fenals amb la col·laboració del Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra, que van fer neteja del fons marí.
El Plogging Day s’emmarcava en la 1a edició del Lloret Plogging Congress 2022 de divendres, que va comptar amb la participació de 150 persones.
Més de 1.000 persones d’associacions de plogging (córrer i netejar) de 17 països (Lituània, Espanya, Mèxic, Colòmbia, Xile, Argentina, Croàcia, Brasil, Guatemala, Armènia, Suècia, Rússia, Portugal, EUA, Nigèria, Itàlia i Alemanya) varen participar al Plogging Day de dissabte amb sortides simultànies des de les seves ciutats i municipis. A Lloret de Mar, una trentena de persones varen participar en la convocatòria de la platja de Fenals.
A la platja de Fenals també s’hi varen desplaçar la Unitat Marítima dels Mossos d’Esquadra i representants del Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra, que varen reforçar amb una neteja del fons marí.
A més, centenars d’alumnes de diferents escoles de Catalunya -en especial les escoles Vedruna de Catalunya- es van adherir a la mobilització i van demostrar que l’activitat de Plogging és una bona eina educativa i de conscienciació de la societat en general.
Cal destacar la presència d’Erik Alhström, a qui es considera el fundador del Plogging a Suècia el 2016, que també va clausurar la 1a edició del Lloret Plogging Congress que es va fer a l’Hotel Guitart Central Park i que va comptar amb la intervenció de diferents ponents a les quatre taules de treball que abordaven la importància de l’esport amb consciencia mediambiental des de diferents perspectives:
• Les entitats: tendència mundial d’esportistes amb consciència mediambiental.
• L’educació: la veu dels joves davant dels reptes del canvi climàtic.
• L’empresa: la nova economia vinculada a la salut i el medi ambient.
• La política: què s’està fent des dels diferents nivells de l’administració.
Els ponents de les diferents taules van estar moderats per l’Albert Bosch, emprenedor, aventurer i escriptor que ha rebut el reconeixement de l’organització com a “Plogger de l’any” per difondre els valors de l’esport amb consciència mediambiental i de manera especial per ser el promotor de l’Ultra Clean Marathon.
El Lloret Plogging Congress i el Plogging Day són una iniciativa impulsada per l’entitat La Mar de Dones amb la col·laboració de la Fundació Climent Guitart, l’Ajuntament de Lloret de Mar i el Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra.
Font: Ajuntament de Lloret de Mar