MENJADORS ESCOLARS PROSTITUÏTS
Tornem amb una columna reivindicativa. Amb el tema d’avui busco donar visibilitat a un problema que sense ser-ne conscients afectarà un gran nombre de ciutadans amb fills en edat escolar i que siguin usuaris dels serveis de menjador escolar a Lloret.
Ara mateix els serveis de menjador escolar de les escoles públiques Àngels Alemany, Pere Torrent, Institut Escola i Pompeu Fabra estan cada un gestionats per les seves respectives AMPAS.
Des del meu punt de vista, això és beneficiós tant pels escolars com per les seves famílies, ja que això els permet participar en la gestió i a més a més s’evita que sigui un servei que busca lucrar-se econòmicament amb l’alimentació dels nostres fills. Això ens permet oferir una alimentació variada, sana, saludable, nutritiva de qualitat i profitosa pels nostres infants.
Així, doncs, on radica el problema? El problema radica en el fet que des de l’administració consideren que l’elecció sobre la gestió dels menjadors escolars ha de realitzar-se mitjançant la llei de contractes del sector públic (LCSP). Aquest fet impossibilitarà la participació de les AMPAS en el concurs de contractació deixant-les al marge de la gestió i obrint la porta a què grans empreses de càtering es beneficiïn d’un servei que hauria de considerar-se social i públic.
Indubtablement, això segur que afectarà el servei de monitoratge de les hores de menjador, ja que probablement reduiran la ràtio de monitors per alumnes i també afectarà la qualitat dels menús esdevenint aquests menys elaborats i menys nutritius. Segurament també comportarà una dificultat afegida a l’hora de comunicar-se amb els gestors del menjador i a l’hora de solucionar afers, cosa que ara és senzilla, perquè només cal posar-se en contacte amb algun membre responsable de l’AMPA.
Exposat el problema, intentaré explicar una mica quines són les lleis que regulen els menjadors escolars:
Segons el considerant 5 D 2014/24/UE de la directiva 2014 / 23 /UE del Parlament Europeu i la “primera cláusula porque es muy importante que Dice que… la parte contratante de la primera parte será considerada como la parte contratante de la primera parte… y la parte contratante de la segunda parte será considerada como la parte contratante de la segunda parte.”
Bé, per si no ha quedat prou clar, el que vinc a dir és que tot el que regula els menjadors escolars és un batibull de lleis, normatives, regulacions i acords que l’únic que fan és embolicar la troca.
Resumint, fins ara ens permetien gestionar els menjadors a través d’un conveni amb els consells comarcals, però a partir de l’any que ve i a causa d’una reinterpretació de les lleis, això no serà possible deixant l’alimentació dels nostres fills en mans de grans empreses, quan l’alimentació de les escoles públiques hauria de ser, com ja he dit, un servei social i públic.
Per aquest motiu des de les AMPAS estem mobilitzant-nos per demanar a l’administració que reguli normativament en favor d’un conveni que ens permeti continuar exercint la bona tasca que fins ara estàvem portant a terme per aconseguir una alimentació sana, saludable i de qualitat pels nostres infants.
Per acabar diré que en la meva opinió, cap polític hauria de tenir el dret de decidir en nom meu qui vull que gestioni l’alimentació del meu fill, ja que és quelcom que hauríem de decidir les Famílies.
“L’ALIMENTACIÓ DELS NOSTRES FILLS NO HAURIA D’ESDEVENIR UN NEGOCI”.
Manel Ortiz
P.D.: Si necessiteu més informació poseu-vos en contacte amb les AMPAS de la vostra escola.
Una salutació.
Totalment d’acord Manel, trist el que expliques i argumentes
Sempre penso en no apartar a els pares del seguiment dels fills.
Gràcies per la informació
Tot el suport des de l’AFA del Guillem de Montgrí, que ja hem patit un cop l’expoli del menjador, i veurem que passa ara. Les administracions desafortunadament depenen del polític de torn, de les seves prioritats i egos. Qui millor que les famílies saps que més els convé als seus fills? Un catering és una empresa amb ànims de lucre, una AFA tot el lucre que té és a favor de la mainada.
Ni un pas enrere!
Que los niños coman en su casa y no en un “colegio”.
No es normal que pasen 8-10 horas en el colegio, para después no aprender nada.
Los “colegios” actuales son centros de adoctrinamiento e ideologizacion, donde se les impone las mamarrachadas ideológicas del momento, por encima de la instrucción.
Si quieres que tu hijo aprenda, no le lleves al colegio