A partir d’ara es mantindrà l’atenció personalitzada des dels Serveis de Benestar i Família i s’atendrà les necessitats de cada persona a través dels diferents departaments de l’Ajuntament.
L’Ajuntament de Lloret de Mar ha finalitzat el servei de primera acollida per atendre els desplaçats d’Ucraïna a Can Carbó i a partir d’ara s’atendran a través dels diferents departaments de l’Ajuntament segons les seves necessitats individuals. En total a l’oficina de primer acollida de Can Carbó, des de la seva entrada en funcionament, s’han atès 1.325 persones de les quals 850 són adults i 475 menors) La regidora dels Serveis Especialitzats de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, explica que “aquestes darreres setmanes l’atenció a l’oficina de primera acollida s’ha reduït considerablement i per optimitzar els nostres serveis generals hem considerat adient que aquesta atenció es realitzi des de les nostres dependències de Benestar i Família on els continuarem orientant i oferint assessorament sobre com realitzar els tràmits d’empadronament, escolarització, permís de residència temporal”. Aquestes darreres setmanes per exemple també s’ha anat coordinant un operativa d’autobús amb Girona i Barcelona per tramitar el permís temporal de residència i s’han fletat 9 autobusos a la Policia Nacional de Girona i a Fira de Barcelona.
Pel que fa a l’empadronament s’ha atès i empadronat a 943 persones. Actualment Lloret té 1510 persones empadronades de nacionalitat ucraïnesa sent la segona nacionalitat estrangera amb més presència per darrera de la nacionalitat russa que té 2095 empadronats.
A nivell educatiu s’han escolaritzat als centres de Lloret un total de 200 infants. El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, destaca “la gran implicació que ha tingut la comunitat educativa en facilitar la rebuda i integració d’aquests nous alumnes. De fet, els centres educatius han fet prèviament i de manera coordinada projectes de sensibilització amb aquesta situació belica, i actualment continuen coordinats per programar activitats que afavoreixin l’arrelament dels infants a la vila.”
Lloret manté també activa la seva campanya “Ajuda a Ucraïna” amb un punt de recollida d’alimentació i productes a higiene als Punts d’Informació Juvenil (Puntet de Lloret i de Fenals) així com la recollida de roba que s’ha centralitzat des del rober de Càritas.
Per l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat “aquest conflicte bèl·lic ha estat un gran repte per Lloret a tots nivells ja que com a ciutat amb un alt nombre de persones de nacionalitat ucraïnesa ens hem convertit en una destinació referència pels desplaçats de la guerra. Estem orgullosos de com ha respost la ciutadania que s’ha bolcat en el seu benestar i també de la nostra capacitat organitzativa per poder fer front a aquest drama humanitari”.
Font: Ajuntament de Lloret de Mar