L’AMT (Aliança de Municipis Turístics Sol i Platja) que engloba 8 municipis d’ús turístic denuncia la falta de finançament que reben de part de l’estat dient que no s’adapta a la gran quantitat de turistes que hi arriben tot l’any.
Aquesta associació té 8 municipis Adeje, Arona i Sant Bartolomé de Tirajana (Canàries), Calvià (Balears), Benidorm (Alacant), Torremolinos (Màlaga) Salou (Tarragona) i Lloret de Mar, la suma dels 8 municipis quant a habitants és de 430.000, però aquesta xifra es dispara durant la temporada d’estiu arribant als 8 milions de visitants, i les ajudes financeres no van acord amb les xifres que s’arriben a l’estiu, «Necessitem que el Govern Central i el Congrés dels Diputats legislin en favor de la nostra activitat i no de la xifra d’empadronats», explicava Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, que també defineix aquest problema com «etern».
Aquestes vuit localitats representen noms el 0,9% de la població d’Espanya, però a l’estiu atenen fins al 9% de l’ocupació turística de tot l’estat, però és que també ofereixen el 15% de l’allotjament reglat i el 19% de les pernoctacions hoteleres de tot el país, creant 94.000 llocs de treball.
Segons l’alcalde jaume Dulsat, Lloret pot quadruplicar el nombre d’habitants a l’estiu, passant dels 41.000 habitants als 150.000 en qualsevol dia d’estiu, hi ha 30.000 places hoteleres sense comptar amb els altres establiments o càmpings, el que absorbeix Lloret és molt notable, «no ens sentim recolzats». A més, Dulsat afirma que als 41.000 empadronats durant tot l’any al municipi, també s’hi han de comptar totes aquelles persones que viuen a la localitat la major part de l’any sense estar empadronats, que Dulsat xifra en 16.000. Aquests, també necessiten serveis com els de neteja o atenció primària i, en cap cas, «l’Estat té en compte aquest criteri i no atén la realitat».
Lloret de Mar ha recuperat el nivell de turisme que hi havia abans de la pandèmia, però té com a objectiu arribar a les xifres que hi havia abans de la Covid-19, el repte és recuperar el turisme que venia per a esdeveniments esportius o festivals a partir del 15 de setembre.
Un altre dels objectius és recuperar el turisme Europeu que venia abans de la pandèmia, Dulsat afirma que «encara estem lluny de les xifres prepandèmiques», però també afegeix que s’ha anat recobrant el client tradicional, com el britànic o l’alemany. En contraposició en això, «tenim més clients nacionals» que abans de la pandèmia. El client nacional va començar a arribar amb més força durant els estius de 2020 i 2021 marcats per les restriccions de la Covid-19.