ActivitatsNotíciesOci

Lloret de Mar: Portes obertes al Museu del Mar, Can Saragossa i als Jardins de Santa Clotilde

Cal recordar que els veïns de Lloret tenen accés gratuït als equipaments culturals durant totl’any amb el carnet del MOLL

Peró avui, 18 de Novembre diada de Sant Romà, tothom que ho vulgui, tant veïns com visitants, podrà entrar gratuïtament als equipaments del MOLL: al matí a Can Saragossa i matí i tarda als Jardins de Santa Clotilde i al Museu del Mar. Aquest últim i com a continuitat del joc de ¿DONDE SE ENCUENTRA? que portem fent des de Lloret Gaceta per potenciar el patrimoni que té Lloret, es la recomanació que fem avui per visitar a qui encara no el conegui o per tornar a visitar-lo.


Situada en el passeig marítim a primera línia de mar, Can Garriga és una de les cases indianes més rellevants de Lloret de Mar. Actualment aquesta casa, juntament amb la veïna, alberga el Museu de la Mar, un espai que explica el vincle de Lloret de Mar amb el mar.


Per què visitar-ho?

Aquest Museu et proposa un viatge, un passeig per les diferents sales per a conèixer part de la història de la nostra ciutat, des de l’època en què la platja de Lloret acollia la construcció de vaixells fins als viatges a Amèrica amb capitans i mariners que comerciaven amb cafè, tabac o cotó. Cada sala t’explicarà un fragment de la història de Lloret amb experiències sensorials i visuals perquè puguis transportar-te a les èpoques llunyanes a través d’elements didàctics i lúdics.


La seva història

Enric Garriga, 22 anys després d’anar-se a les Amèriques, el 1887, va aconseguir tornar a Lloret de Mar amb una bona fortuna i va decidir encarregar la construcció d’aquesta bonica casa per a la seva dona i els seus set fills. La casa es va mantenir en la família fins que en 1981 l’Ajuntament la va adquirir per a restaurar-la i convertir-la en 2007 en el Museu de la Mar. Encara avui en la planta baixa es conserven sostres, parets, mobles i terres originals del s. XIX.En els orígens de Lloret, els seus habitants es dedicaven al camp i a la terra però la proximitat amb la mar va permetre al poble explotar la pesca i incentivar aquesta activitat convertint-la una font d’ingressos per a la gran majoria de famílies. A partir d’aquest moment, cada vegada eren més les que es dedicaven a la pesca i, més endavant, al comerç de cabotatge i d’ultramar. Al Museu de la Mar, descobriràs els perills de l’època marinera, veuràs reproduccions de vaixells i comprendràs els viatges que suposava el comerç, abans i després que s’introduís el lliure comerç el 1778.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button