EconomiaNotícies

Lloret contracta una secretaria tècnica per a la gestió dels 7 milions d’euros dels Next Generation

L’Ajuntament de Lloret va adjudicar el divendres passat, per Junta de Govern, el contracte de servei de secretaria tècnica de la gestió de la subvenció atorgada en el marc del pla de recuperació, transformació i resiliència Next Generation. 

L’empresa adjudicada ha estat Castro Consulting Business Strategy SL, amb un preu anual de 52.030,00€, IVA inclòs i una durada de dos anys de contracte amb possibilitat de dos anys de pròrroga.

El regidor de Serveis Jurídics, Jordi Sais, ha explicat que “els costos de la contractació d’aquesta secretaria tècnica estan inclosos dins dels mateixos fons europeus” i ha afegit que “aquest servei de consultoria i assessoria externa destinat a oferir el suport jurídic, tècnic i administratiu necessari per a la implementació dels projectes finançats pel fons Next Generation”.  L’equip de professionals d’aquesta secretaria tècnica esta integrat per un director de projecte, un especialista en contractació pública, un assessor jurídic, un assessor en turisme, un consultora en digitalització i altres, i un administratiu. 

Lloret de Mar és el municipi de Catalunya que ha rebut més finançament dels fons europeus Next Generation. Són prop de 7 milions d’euros que es destinaran a projectes que serviran per impulsar la transició ecològica i la transformació digital, que s’han dividit en cinc blocs. 

El primer bloc és la rehabilitació del nucli antic, que comptarà amb una mica més d’1.830.000 euros. Serviran per dur a terme un pla de dinamització, esponjament urbà, embelliment de les Viles Florides i del mobiliari urbà, la construcció del Barman de Hemingway, i altres projectes com la Ciutat de la Llum, el Lloret Smart Center o rutes turístiques digitalitzades. 

El segon bloc preveu actuacions al Mercat Municipal, amb un total de més de 2,5 milions d’euros. La major part d’aquesta quantitat serà per dur a terme una rehabilitació integral. A més, també es tindrà en compte la sostenibilitat i l’eficiència energètica, la digitalització i la recollida selectiva. 

La formació i la digitalització del teixit productiu és el tercer bloc, amb un finançament d’uns 474.000 euros. Aquí, s’inclouen projectes de digitalització i capacitació, així com la monitorització de l’ocupació turística i l’anomenat ‘Big Data’. 

Al quart bloc s’hi destina més d’1.300.000 euros, per a mobilitat i seguretat. S’hi preveuen diverses actuacions com la creació d’una xarxa pública de bicicletes elèctriques, nous carrils bici, aparcaments dissuasius i el projecte Lloret Destinació Segura Smart. A més, dins d’aquest bloc, s’hi inclou el nou carril per a l’anomenat Bus Ràpid de Catalunya, que consistirà en la creació d’un tercer carril que connectarà Lloret amb el centre de Blanes i l’estació de RENFE. Tindrà una partida d’11,6 milions d’euros, provinents dels fons Next Generation, que seran gestionats per la Generalitat. 

Per últim, el cinquè bloc fa referència als Jardins de Santa Clotilde, on es faran diverses millores amb una partida de 650.000 euros. S’hi construirà un amfiteatre natural i s’adequaran diferents camins i accessos. 

El Next Generation és un projecte finançat a través del Mecanisme de Recuperació, Transformació i Resiliència. NextGenerationEU, instrument financer de la inversió C14.I1 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya.

Font: Ajuntament de Lloret de Mar

One Comment

  1. Quin serà el material o, la procedència dels materials a emprar per la renovació de mobiliari urbà si serà material de segona vida (reciclat) o, en canvi serà material nou amb un cost elevadissim, i, una petja ecològica també considerable. Perquè es pot jugar molt amb el material reciclat per exemple (hi han moltissims) els pellets de fusta qué per cert es troben a les deixalleries moltissim i, llençats… poden servir per a fer bancs de fusta, tanques, revestiments etc.

    La plataforma segregada de carril bus BRCAT, qué per cert es contempla com la primera fase d´un procés per implantar la mobilitat sostenible a Lloret, d´acord el Pla Director de Mobilitat de Comarques Gironines i, el PITC contemplen en una segona i, darrera fase l´execució d´una infraestructura ferroviaria. Perquè l´Equip de Govern no esmenta aixó. Perquè volen la Variant C-32 i, les polítiques basades en l´individualisme, l´ineficiència energètica i, la discriminació per classe social en un context d´eucaristia de petroli i, derivats, crisi energètica i, crisi climàtica, fenòmen o, teoria del peak-oil. racionament del petroli i, restricció del vehicle privat de combustió a partir de l´any 2035.

    om la Plataforma ciutadana per un Tren-Tram a Blanes Lloret i, campanya per descarbonitzar i, descongestionar Selva Marítima a través de la mobilitat sostenible. Molt bé en la gestió dels fons NextGenerationEU i, la dotació dels 7 Milions
    la majoria de les actuacions i, mesures són de caire competència municipal per a posar un exemple; els carrils bici urbà qué platejen els Fons NextGenerations qué es troben construits en trams segregat de la calçada a sobre de la vorera . Es condemna la ciutadania a posar en risc la seva vidacarril bici urbà a la dinamització, mobiliari urbà esponjament urbà… Amb aixó vull dir qué, s´ha esperat una subvenció supramunicipal qué, finalment ha arribat des de Brusel·les no podia haver arribat de més lluny…

    Quina manca d´aposta i, de fer una pasa endavant per la sostenibilitat. A banda del reciclatge de vidres es clar per a obtenir la bandera ecoembes… La sostenibilitat és en el seu conjunt de mesures, no es pot abordar d´una manera aillada i, parcial. Perquè, no es parla de qué el principal focus emissor d´emissions de CO2 a Lloret i segons el CILMA i, la Diputació de Girona, es de vehicle privat rodat tant privat com comercial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button