ActivitatsNotícies

L’arqueo-antropòloga Bibiana Agustí ofereix a Lloret la conferència ‘Entre la vida i la mort: Salut i malaltia a l’antic Egipte’

Avui dijous 6 de juny a les 18:00 h, la Sala Polivalent de la Biblioteca de Lloret de Mar acollirà la conferència ‘Entre la vida i la mort: Salut i malaltia a l’antic Egipte’, a càrrec de Bibiana Agustí Farjas, una reconeguda arqueo-antropòloga i doctora en Història per la Universitat de Girona.

Aquest esdeveniment, coordinat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona amb la col·laboració de l’ACDIC, està dirigit a un públic adult major de 16 anys. Les places són limitades, per la qual cosa es recomana la inscripció prèvia per garantir l’accés a la conferència. Apunta’t aquí.

La xerrada, que s’emmarca dins del cicle BiblioSTEAM, se centrarà en els resultats de la recerca arqueològica duta a terme per l’equip de la Missió de la Universitat de Barcelona al jaciment d’Oxirrinc, a l’Egipte Mig. Durant més de 30 anys, s’han recuperat centenars d’esquelets que han permès l’estudi de la població antiga. Concretament, la ponent es focalitzarà en els descobriments realitzats en diverses criptes funeràries del període cristià (segles IV-VII d.C.).

Bibiana Agustí Farjas, amb una dilatada trajectòria en arqueologia funerària, explorarà les condicions de vida i de mort dels habitants d’Oxirrinc, una ciutat important amb un urbanisme molt organitzat, un complex aparell administratiu i una vida religiosa activa. Aquesta vida religiosa, hereva de les creences egípcies dels períodes faraònics, va ser testimoni del naixement d’una nova ideologia espiritual en la regió.

La conferenciant compta amb una notable carrera acadèmica i professional. Es va doctorar l’any 1999 amb una tesi sobre els rituals funeraris del període Calcolític – Bronze Final al nord-est de Catalunya. Actualment, treballa a la societat IN SITU SCP com a arqueòloga i antropòloga, especialitzant-se en temes d’arqueologia funerària, conjunts prehistòrics i medievals, així com en la recuperació del patrimoni cultural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button