Lloret de Mar es convertirà del 9 al 12 de novembre en epicentre de l’emprenedoria social
Per segon any, el municipi de Lloret de Mar acollirà un campus de la Fundació Princesa de Girona on hi participaran 50 joves de tot Espanya que tenen el propòsit d’impulsar projectes amb impacte social. Durant quatre dies, els assistents participaran en tallers i conferències on se’ls oferiran eines per impulsar les seves habilitats de lideratge i els seus projectes socials. Aquesta iniciativa forma part del programa «Generació propòsit». En aquesta ocasió, la seu escollida per l’organització es novament Lloret de Mar, concretament el Costa Brava Hub, el HUB situat a Cala Canyelles, està format per una zona de coworking, sales de reunions, allotjaments, restaurant i altres espais com zona piscina i jardins.
Sessió Inaugural: dijous 9 de novembre a les 16 hores
Lloret de Mar acollirà des del dijous 9 al diumenge 12 de novembre el campus presencial de «Generació propòsit», un programa que promou la Fundació Princesa de Girona amb l’objectiu de formar a joves que volen generar un impacte social en els àmbits de la salut i qualitat de vida; sostenibilitat i medi ambient; igualtat d’oportunitats; educació; tech for good i cultura.
Sessió Inaugural: dijous 9 de novembre a les 16 hores amb el «Debat sobre reptes globals i geopolítica» moderat per l’adjunt a la presidència i director de Relacions Institucionals del Grup Godó, Ramon Rovira i amb la participació del director adjunt de La Vanguardia, Miquel Molina; el director de El País Catalunya, Miquel Noguer; la redactora en cap de El País a Barcelona, Ana Pantaleoni; i amb les intervencions de Luis de Vega (El País) des d’Israel i Anna Buj (La Vanguardia) des de Roma.
Vídeo presentació: Que es la Generació propòsit?
50 joves de tot Espanya han estat seleccionats…
…per participar en aquest campus que inclourà tallers per entrenar habilitats de lideratge i gestionar expectatives en un entorn BANI; activitats esportives; conferències a càrrec d’emprenedors socials o un debat sobre reptes globals i geopolítica on participaran periodistes de La Vanguardia i El País, entre altres activitats.
Els participants
Els 50 joves que participaran al campus tenen entre 21 i 30 anys i procedeixen de 10 comunitats autònomes: Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia, Castella i Lleó, Madrid, Andalusia, Aragó, Extremadura, Navarra i Illes Balears. Pel que fa a la seva formació acadèmica, el 27% dels assistents han cursat estudis de l’àmbit tecnològic; un 23% ciències socials; un 16% estudis relacionats amb l’àmbit econòmic; un 12% ciències; un 8% educació mentre que el 14% restant ha cursat altres estudis.
Els assistents han estat seleccionats entre les més de 100 persones que han participat en la segona edició del programa «Generació propòsit» que va començar el mes de maig amb una formació online de 40 hores.
«Generació propòsit», es dirigeix a joves de 20 a 30 anys amb potencial de lideratge social. El programa ofereix desenvolupament competencial, mentoria grupal, networking i l’oportunitat d’impulsar idees perquè es converteixin en projectes reals capaços de millorar el món gràcies a l’acompanyament de l’ecosistema de la Fundació.
Leonor de Borbó i Ortiz, la Presidenta d’Honor de la Fundació Princesa de Girona des de la proclamació del seu pare com a Rei el 19 de juny del 2014 no assistirà al campus però al seu lloc presidirà l’acte el director general de la Fundació, Salvador Tasqué.
Conveni Celera
El Campus comptarà amb dos joves de Celera, gràcies a un conveni de col·laboració entre aquesta iniciativa i l’àrea de talent de la Fundació Princesa de Girona. Celera és un programa que identifica a joves amb talent a Espanya i els ofereix les eines necessàries que els permetin potenciar totes les seves capacitats personals i professionals i que puguin, així, aprofitar al màxim el seu potencial.
Dues joves de la primera edició de «Generació propòsit» també participaran en el campus. L’11 de novembre explicaran com han aconseguit convertir les idees que van sorgir durant la primera edició en projectes reals i escalables. La gironina Clara Ortega és una de les impulsores de «Ni una butaca vacía» que promou l’apadrinament d’entrades a teatres i activitats culturals amb l’objectiu d’apropar la cultura a les persones grans en situació vulnerable. Per la seva banda, María Jesús Marín explicarà l’evolució de PRECISO, una app gamificada que busca millorar la salut de les persones, la seva capacitat de treball i el clima psicosocial de les empreses.
⚪️Coneix més a fons la Fundació al següent enllaç aquí.