CulturaNotícies

Inauguració exposició Dignitat i Guerra a la Biblioteca de Lloret de Mar

La dignitat és un dret innat de les persones a ser tractades amb respecte, de manera justa, i a reconèixer‐ne la vàlua com a humans. Ho recull la Declaració Universal dels Drets Humans.

Actualment hi ha una trentena de conflictes armats en marxa (dades de l’Escola de Cultura de Pau UAB) alguns d’ells, de llarga durada i molt allunyats geogràficament del nostre entorn, la qual cosa pot acabar generant confusió, desconeixement, cansament, i oblit.

La nova exposició de la Coordinadora d’ONG Solidàries, que compta amb el suport de la Diputació de Girona, intenta donar resposta a algunes de les preguntes que ens poden sorgir davant aquest panorama: qui són les víctimes dels conflictes armats i les guerres? On és la dignitat de les persones que amaguem darrera les estadístiques i les infografies? I qui té l’obligació de protegir‐ne la seva integritat?

En l’exposició se’ns recorda que el deure humanitari és d’aplicació obligatòria. Així doncs, assegurar la seguretat, la protecció i la dignitat d’aquestes persones tant en el moment de l’èxode com en el de l’acollida, hauria d’estar garantit.

També se’ns explica l’obligació d’investigar i processar els delictes comesos en els conflictes armats.

L’exposició “Dignitat i guerra. Les víctimes en els conflictes armats” ha estat creada a partir de les fotografies del cooperant de Girona Acull, Albert Tudela i del fotoperiodista Carles Palacios. A través de les seves fotografies, fem un recorregut per diferents moments de la vida i la mort de les víctimes que genera una guerra. Un recorregut per restablir la dignitat que haurien de tenir totes les persones, també durant un conflicte armat.

L’exposició s’inaugura aquest dijous 9 de març (19h) i la podreu visitar a la Biblioteca Pública de Lloret de Mar durant tot el mes de març, gràcies a l’acollida de Plataforma per la Pau Lloret. I a partir del mes d’abril es pot demanar en préstec al CeDRe de la Coordinadora (gratuït amb fiança).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button