El 30% de totes les places hoteleres que hi ha a Lloret de Mar ja tenen el certificat Bioscore en què acredita els establiments que segueixen mesures de sostenibilitat. Es tracta de més de 6.000 llits i 15 establiments diferents del municipi.
Aquest segell permet que els allotjaments tinguin indicadors del nivell de sostenibilitat i un software elabori informes i creï una estratègia transversal per aconseguir reduir l’impacte ambiental. Des de Lloret Turisme asseguren que aquest pas és especialment important perquè el portal Booking també reconeix el certificat i ara permet que quan els usuaris busquin hotel per passar les vacances puguin filtrar només els establiments que són sostenibles.
El juny de l’any passat el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, amb el suport de Lloret Turisme, va signar un acord amb la plataforma Bioscore per aconseguir que tots els establiments de Lloret de Mar aconseguissin el certificat d’establiment sostenible. Es tracta de l’UNE-ISO 21401:2019, que és la primera normativa internacional en sostenibilitat i allotjaments turístics.
Fins a dia d’avui, l’hotel Marsol, l’aparthotel Costa Encantada, els apartaments Blau, els Condado, els hotels Samba, Surf Mar, Delamar, Gran Hotel Flamingo, Evenia Olympic Park, Evenia Olympic Garden, Evenia Olympic Suites, Evenia Olympic Palace, Xaine Park, The 15th Boutique Hotel i l’Augusta Club Hotel & Spa ja tenen el certificat.
Es tracta d’un segell internacional molt ben valorat pels diferents canals de distribució turística com ara Booking, Destinia o Ecohotels. A més, el portal de reserves de referència ha habilitat un filtre que permet destacar els hotels que tenen aquest certificat com a establiments sostenibles quan la gent busca allotjaments per anar de vacances.
Ara, s’aniran incorporant nous establiments i, en declaracions a l’ACN, Elizabeth Keegan ha anunciat que preveuen tancar el 2023 amb “el 60% de la destinació” amb aquest certificat. De moment, Lloret de Mar s’ha convertit en la primera destinació catalana en aglutinar tants establiments certificats internacionalment en la sostenibilitat turística.
La idea d’aconseguir que tots els allotjaments turístics tinguin aquest certificat surt arran del projecte europeu Greentour, en què Lloret de Mar hi ha participat durant tres anys. En converses amb diverses destinacions turístiques i investigadors en l’àmbit del turisme, han coincidit en la importància de tenir “bioindicadors” que regulin el nivell de sostenibilitat dels allotjaments. Keegan ha destacat que des de Lloret de Mar tenien “clar des del primer moment” que aquests bioindicadors havien de venir de la mà d’un certificat internacional que els visitants puguin reconèixer.