NotíciesTurisme

El 23’6% dels viatgers que arriben a l’aeroport de Girona s’allotgen a Lloret de Mar

• L’estudi mostra com la despesa mitjana per dia i persona en viatgers internacionals és més elevada a Lloret de Mar que a la mitjana general de l’estudi
• És remarcable el nivell de fidelització, ja que un 78’3% repetirien la seva estada, un 89’3% la recomanarien i dels que han vingut, un 56% creuen que la destinació ha millorat. Un dels aspectes més valorats és la renovació de la planta hotelera.

La sala polivalent de la Casa de Cultura de Lloret de Mar ha acollit aquest dimecres la presentació de l’estudi “Els turistes a l’Aeroport de Girona-Costa Brava, estiu 2022”. Es tracta d’un treball elaborat pel Grup de Recerca en Economia, Indústria i Serveis de la Universitat de Girona (UdG), per encàrrec de la Taula Gironina de Turisme i amb el suport econòmic de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Lloret i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat; la degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UdG i directora de l’estudi, Anna Garriga, el vicepresident de la Taula Gironina del Turisme, Enric Dotras i una trentena de professionals del sector turístic lloretenc.

Les enquestes mostren el pes de Lloret de Mar com a motivació de viatge donat que un 23’6%, 430 enquestes, havien escollit aquesta destinació vacacional i el que és molt interessant en paraules d’Anna Garriga “és veure com la despesa per persona i dia dels viatgers internacionals en general és més elevada a Lloret de Mar que a la mitjana general de l’estudi”. Així per exemple, si la despesa mitjana diària dels francesos a Lloret és de 131,75€, en termes generals es situa en 165€; a Polònia es situa en 168’58€ a Lloret de Mar i 167’25€ a la mitjana general; a Irlanda, 167’39€ a Lloret de Mar i 141,64€ a la mitjana general i pels neerlandesos, la mitjana a Lloret de Mar és de 153,87€ i la mitjana general de 137,39€.

Respecte a la despesa mitjana dels visitants, a la destinació es situa en 158€ per dia, dels quals 30,61€ són en l’avió; 59,48€ en allotjament; 34,87€ en restauració i 30,38€ en compres i lleure. La valoració global de l’estada és de 4,01 sobre 5. En paraules de Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, “Per Lloret de Mar l’aeroport de Girona-Costa Brava és estratègic i hem de continuar treballant per consolidar les línies actuals i per obrir-ne de noves”. En línia estratègica de captar mercats emissors d’alt valor, recentment Lloret Turisme va participar en l’acció “Meet the Media” a Dublín, que reuneix els principals mitjans de comunicació d’Irlanda, per donar a conèixer les noves línies que enllaçaran els aeroports de Cork, Shannon i Knock amb l’aeroport de Girona d’abril a octubre.

És remarcable també el tant per cent de fidelització del client a Lloret de Mar ja que un 78’3% repetirien la seva estada; un 89’3% recomanarien l’estada i dels que han vingut, un 56% creuen que la destinació ha millorat. Un dels aspectes més valorats de la destinació és la renovació de la planta hotelera.

Pel que fa l’estada mitjana es situa en 7’48 dies. Per nacionalitats algunes de les conclusions que es desprenen de l’estudi en relació a Lloret de Mar són:

• Els anglesos, irlandesos i finlandesos realitzen les valoracions més positives sobre la destinació (4,4)
• Els polonesos són els que fan les valoracions més baixes però també són el que realitzen la despesa més elevada.
• Els anglesos, irlandesos i polonesos s’allotgen un 95% en hotels.
• Els italians s’allotgen un 50% en hotels i un 40% en apartaments.
• Els alemanys s’allotgen un 61% en hotels i un 21% en apartaments.
• Els belgues s’allotgen un 60% en hotels i un 23% en apartaments.
• Els neerlandesos s’allotgen un 45% en hotels i un 30% en apartaments.
• Els francesos s’allotgen un 75% en hotels.
Pel que fa a l’origen dels enquestats allotjats a Lloret de Mar, eren principalment de Bèlgica, Alemanya, Països Baixos, Itàlia i Regne Unit.

Sobre l’estudi:

L’estudi es va elaborar l’estiu passat –entre el 16 de juliol i el 6 de setembre 2022- amb 1.952 enquestes a la terminal de sortides de l’aeroport: 1.818 eren turistes estrangers, de 9 països diferents (França, Bèlgica, Finlàndia, Països Baixos, Alemanya, Itàlia, Irlanda, Regne Unit i Polònia), i els 134 restants, d’arreu del territori català, la Catalunya del Nord i la Franja de Ponent.

Aquestes enquestes es portaven a terme un mínim de tres dies a la setmana (dos de laborables i un al cap de setmana), a tots els vols de les companyies Ryanair, Transavia, Jet2 i Smartwings, i en diferents horaris.

De les conclusions generals de l’estudi se’n deriva que la immensa majoria de turistes estrangers valoren molt positivament tant l’estada (4,25 punts sobre 5) com l’allotjament (4,06 punts sobre 5). En aquest sentit, és molt remarcable el grau de fidelització de la destinació, ja que el 89% dels enquestats repetirien l’estada i el 94,3% la recomanarien.

L’estudi mostra que el 85% dels turistes enquestats viatgen sense paquet turístic, s’allotgen una mitjana de 9 nits a la destinació –principalment, en hotels (39 %)– i generen una despesa per persona i dia de 132,48€ de mitjana. Pel que fa als turistes que opten pel paquet turístic (el 15% restant), el 86% s’allotgen en hotels i fan una despesa més elevada per persona i dia (185,41 euros).

El 32,70% dels turistes estrangers sondejats van viatjar amb la família i els amics a la demarcació de Girona. El 24,30% només ho fa amb la família; el 22,18%, només amb els amics; i l’11,25% en parella. D’altra banda, les enquestes d’opinió fetes entre els usuaris domèstics referents a l’ús de l’aeroport revelen que el 86,5% creu que s’haurien de programar més vols des de Girona i el 67,9% utilitzaria sempre l’aeroport pel que fa a la connectivitat amb altres països. A més, el 79,8% d’enquestats considera que l’AVE hi hauria d’arribar.

L’Aeroport de Girona-Costa Brava, en dades;

El 2022 l’Aeroport de Girona-Costa Brava va registrar 1.313.923 usuaris, dada que suposa un decrement del 32% respecte del 2019, però que millora les dades del 2021 en que va tenir 312.897 passatgers.

Quant a nacionalitats, l’aeroport ha recuperat la normalitat després de la pandèmia i el 2022 els turistes britànics van tornar a suposar el principal mercat, sobretot amb Ryanair i Jet2, que torna després de dos anys. Durant el 2022, van arribar a les comarques gironines 360.995 passatgers procedents del Regne Unit i 221.487 d’Alemanya. En tercer lloc se situa el mercat holandès.

Font: Lloret Turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button