ComerçosNotícies

A Lloret ja es pot beure el Drac Roig i veure la bandera catalana més antiga que existeix, amb aquest tast de vins i visita guiada a Sant Pere del Bosc

Celler de Sant Pere, el Drac Roig, i visites amb sorpresa: Impregnat per la màgia de Sant Pere del Bosc es troba el primer celler a Lloret de Mar que elabora i comercialitza els seus vins.

El bressol d’aquest celler va ser el recés de pau on vivien des de l’any 896 uns monjos benedictins.

Una de les fotos més antigues del monestir de Sant Pere

Van ser ells els primers a plantar els ceps que creixien a l’abric del silenci i la vida contemplativa. Amb el pas dels anys les vinyes van desaparèixer i es va perdre la tradició de fer vi. Va ser durant la pandèmia del 2020 que es va decidir reconstruir el celler i replantar la zona aconseguint així ser el primer celler a Lloret de Mar a elaborar i comercialitzar els seus propis vins.

La primera verema del Celler Domini de Sant Pere, realitzada al celler el 2021, va ser elaborada amb raïms de viticultors de Blanes, Lloret de Mar i una petita art de la zona de l’Empordà propera a Lloret. A més, es compta amb el suport d’una hectàrea de vinya de Xarel·lo i malvasia de Sitges en propietat, i raïms de viticultors de la Selva Marítima.

Avui, després de dos anys d’engegar el projecte, el celler està consolidat amb una producció que es multiplica considerablement cada any.

La cúpula de Puig i Cadafalch, Pilarín Bayés i el Drac Roig són els protagonistes del vi insígnia de Sant Pere; amb el primer vi de l’any passat, de criança curta (en principi 4 mesos en botes velles, i actualment ja entre 6 i 8), neix El Drac Roig, un vi batejat per la gran dibuixant catalana Pilarín Bayés (amiga de la família Cabanyes, propietaris de Sant Pere).

La idea era fer un vi molt lleuger i agradable de beure, que no es notés la fusta, i molt afruitat: un vi que maridés gairebé amb tot, des de la pasta a l’amanida, carn, peix, o sushi o un tàrtar.

En comentar-li a la coneguda il·lustradora Pilarín Bayés que li semblava aquest vi per il·lustrar l’etiqueta, ella mateixa va escollir el nom i va convertir la torre de l’església de Sant Pere, construïda per Puig i Cadafalch, en el castell del Drac Roig, i així il·lustrar l’ampolla. D’aquest vi s’han fet 550 ampolles (Garnatxa Negra 95%, i xarel·lo i moscat de gra petit en un 5%).

Etiqueta del vi creada per Pilarín Bayés

El Drac Roig té aroma de fruits vermells que es remarquen en boca junt amb el sotabosc i notes de cacau i tabac. Aquest vi, curosament elaborat i etiquetat està fet amb raïm 100% de Blanes i Lloret, i té un preu de sortida de 20 euros.

Primeres ampolles del Drac Roig

El més aconsellable per descobrir on va néixer aquest vi, i aquest drac és apropar-se a Sant Pere del Bosc, amb una visita guiada i gaudir de les excel·lents explicacions de la història d’aquest lloc, veure l’extraordinària i impactant capella de Sant Pere, conservada sense restaurar, i fruir de la sorpresa final… Poder tenir al davant la bandera catalana més antiga que existeix; una peça única amb imatges de Sant Jordi i Sant Pere, de la qual hem de dir que fa anys que la Generalitat li va al darrere, però que la família vol continuar conservant, ja que és un autèntic tresor.

Es poden concertar visites (per 25 euros) que tenen una durada d’1 hora i mitja, i inclouen la visita històrica que hem comentat, visita a les vinyes, coneixement del creixement dels ceps, i tast de 5 vins (2 de bota, blanc-i-negra, i 3 embotellats i acabats). Contacta amb el celler al telèfon: 661 080 007 (Dani)

Enguany s’han produït un total de 1200 ampolles, i està previst que el pròxim any es pugui arribar a produir 3500, sempre que el clima ho permeti. Aquest any s’ha perdut part de la producció per la sequera que s’ha patit.

Podem avançar que aquest mes de desembre el Celler de Sant Pere distribuirà 1400 ampolles d’un vi excel·lent i deliciós de dotze mesos en bota i per Setmana Santa es presentarà un extraordinari vi rosat.

⚫️Recupera l’entrevista que vam fer desde Lloret Gaceta ara fa un any, a en Dani, l’enòleg de les vinyes de Sant Pere. Clicka 👉🏻aquí per accedir-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles relacionats

Back to top button